Hoće li snimka Zavadlavove bivše djevojke, stjuardese iz Beograda, zbilja biti važan dokaz na suđenju?

Na nastavku suđenja obrana će dokazivati da je optuženi ubojica bio rastrojen; nadaju se da će im ova snimka pomoći

ZADNJA IZMJENA: kol 13, 2020

Na nastavku suđenja Filipu Zavadlavu optuženom za tri teška ubojstva u Splitu, trebala bi biti prezentirana snimka koju je poslala njegova bivša djevojka Marija. Na snimci, kako je prvi objavio novinar Nove TV Mario Jurič na svom Twitteru, Zavadlav joj govori o svom očaju.

Tu snimku, prema Telegramovim informacijama, obrana Filipa Zavadlava namjerava predložiti kao jedan od dokaza.

Dokaz rastrojenosti optuženog ubojice

Iako detalji sadržaja snimke još nisu poznati, odnosno ne zna se što je točno Filip Zavadlav pričao Mariji, obrana njom planira dokazivati loše psihičko stanje u kojem se nalazio uoči svog krvavog pohoda Splitom. Poznato je da je intencija obrane uvjeriti sudsko vijeće da je Zavadlav bio potpuno rastrojen u trenutku kada je pucao u Marina Bobana, Juricu Torlaka i Marina Ožića Pajića.

Već je i tužiteljstvo u optužnici navelo da je ubojstva počinio iz bezobzirne osvete prema većem broju osoba iz narkomanskog miljea koje su iznuđivale, prijetile i fizičke napadale njegovog brata Stanislava i njega.

Da je u to vrijeme, u siječnju ove godine, bio dodatno utučen potvrdio je danas i njegov susjed Damir Šolić. U opsežnom svjedočenju o kojem smo ranije izvještavali susjed je spomenuo i Zavadlavov prekid s djevojkom, ali i maltretiranje od strane različitih ljudi koji su dolazili na vrata njegovog doma, te mu prijetili.

Fatalna stjuardesa iz Srbije

Djevojku iz Srbije, kako je ranije pisala Slobodna Dalmacija, upoznao je u ljeto prošle godine na Hvaru. Radilo se o ženskoj osobi starijoj od njega koja je radila kao stjuardesa. U nekoliko navrata bio je kod nje u Beogradu. Prijateljima i poznanicima pričao je kako je to žena koja će ga spasiti od ovakvog života. Govorio je da ga je impresionirala “ratničkim gardom”.

Na dan ubojstava, u tri sata ujutro, Zavadlav je jednom prijatelju poslao uznemirujuću glasovnu poruku u kojoj je molio za pomoć i kazao kako “neće biti dobro”. Istog dana je oko 8.30 sati došao do prijateljice i kazao joj: “Sve je gotovo, sve je propalo!”. Kazao joj je da ga je ostavila djevojka koja ga je jedina mogla razumjeti i spasiti.

Do sada su vještaci psihijatri ocijenili da je Zavdlav bio bitno smanjeno ubrojiv u trenutku kad je počinio ubojstva u Splitu.

Ana Raić Knežević
Telegram autor
1976 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program