Hollywoodska glumica priznala je na sudu da je žene uvlačila u najbizarniji seks kult današnjice

Allison Mack mogla bi dobiti do 20 godina zatvora za svaku točku optužnice koju je priznala

ZADNJA IZMJENA: tra 9, 2019

Allison Mack, 36-godišnja glumica vjerojatno najpoznatija po ulozi u seriji Smallville, na sudu je priznala krivnju za reketarenje i za urotu povezanu s reketarenjem. Konkretno, Mack je priznala da je ucjenjivanja žene koje je zatim uvlačila u bizarni seks kult Nxivm (izgovara se Neksium). S obzirom na to da je FBI prilikom uhićenja prije godinu dana Mack sumnjičio za trgovinu ljudima u svrhe seksualnog iskorištavanja i robovskog rada, glumica je s ovim optužbama vjerojatno dobro prošla.

Njezino priznanje bilo je popraćeno suzama i dramatičnim iskazima kajanja, piše New York Times. Nxvimu, organizaciji koja se predstavljala kao udruga koja organizira tečajeve za samopomoć, Mack se pridružila želeći „pronaći svrhu”, rekla je. Uskoro je zaglibila toliko duboko da je za navodnog vođu Nxvima, 58-godišnjeg Keitha Ranierea, regrutirala buduće seksualne ropkinje. Dok je priznavala optužbe, glumica je toliko ridala da je sudac u jednom trenutku zaustavio njezin iskaz kako bi provjerio je li dobro. „Bila sam izgubljena”, rekla je Mack i dodala da je za sve spremna preuzeti punu odgovornost.

Ucjene eksplicitnim materijalima

Cijela priča počinjala bi tako što je Mack prilazila ženama uvjeravajući ih da će postati članice grupe za potporu s isključivo ženskim mentorstvom. Kada bi jednom ušle u organizaciju, žrtve su uvlačene u podorganizaciju koja je djelovala unutar Nxvima, krajnje bizarnu sektu koju su nazivali DOS, što je kratica latinske fraze koju je moguće grubo prevesti kao “Gospodar poslušnih ženskih družica”. Članice DOS-a nadležnima su morale otkriti po sebe štetne informacije. Organizacija je također prikupljala seksualno eksplicitne fotografije i snimke svojih članica, kojima je jasno rečeno kako će sve njihove sramote tajne biti objavljene ako otkriju da DOS uopće postoji.

DOS je bio organiziran u ćelije koje su se sastojale od “robinja” koje su vodili “gospodari”. Allison Mack bila je zadužena za vrbovanje budućih robinja koje su na kraju priče morale stupati u seksualne odnose sa spomenutim Keithom Raniereom, tvrdi optužba. Mack je priznala da je dvije neimenovane žene navela da rade za organizaciju, ali nije rekla ništa o tome da su žene koje je dovela u organizaciju bile žrtve seksualnog zlostavljanja.

Uskoro počinje suđenje vođi

Mack se na kraju iskaza ispričala svima koje je povrijedila zbog svoje „privrženosti učenjima Keitha Ranierea”, kojeg je, doznaje NYT, u svojoj biografiji Mack navodila kao mentora. Očito je da je glumica odlučila promijeniti taktiku koju je njezin pravni tim pokušao primijeniti neposredno nakon njezinog uhićenja. Tada su, naime, njezini odvjetnici tvrdili kako ucjena žrtava golišavim fotografijama i prijetnjama razotkrivanjem neugodnih osobnih podataka kako bi u radile za Nxvim tehnički ne predstavlja prisilu na rad.

Izricanje presude Allison Mack predviđeno je za rujan ove godine, a mogla bi dobiti do 20 godina zatvora za svaku točku optužnice koju je priznala. Nedavno je objavljeno da su krivnju za zločine slične onima koje je počinila Mack priznale i druge visokopozicionirane članice Nxvima. Suđenje Keithu Raniereu trebalo bi početi 29. travnja ove godine. S obzirom na priče koje su procurile o njegovim stavovima i praksama, očekuje se da će proces biti zanimljiv.

Potpuno poremećene ‘terapije’

Raniere je, naime, zagovarao incest, tvrdio da je grupno silovanje prihvatljivo ako žena pritom doživi orgazam, i navodno imao seksualne odnose s najmanje jednom maloljetnom članicom svog kulta. Tužiteljstvo koje se bavi njegovim slučajem ranije je spominjalo i slučaj žene koja je odbila s njim imati seksualne odnose pa ju je držao zaključanu u sobi dvije godine. Kada je tu ženu napokon odlučio osloboditi, naredio je da je odvezu u Meksiko i tamo ostave bez ikakve legitimacije.

Posebno ludo zvuče priče koje je otkrio CBS, koji navodi da je Raniere pod krinkom mentorstva ohrabrivao žene da se glavama zabijaju u drvo i piju iz lokve. Nadalje, kako bi otklonio slabosti, koje su, prema njegovom učenju, prirođene ženama, Raniere je neke svoje žrtve prisiljavao da nose umjetna kravlja vimena dok su ih okupljeni nazivali pogrdnim imenima. Navodi se i da je ljude žigosao svojim inicijalima te prisiljavao da služe njemu i drugim vođama Nxvima.

Vedran Vrabec
Telegram autor
2024 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program