Horvatinčić bi se u četvrtak trebao javiti u zatvor, ali opet je tražio odgodu. Tvrdi da mu se stanje pogoršalo

'Predali smo molbu za odgodu. Ništa mu se stanje nije popravilo 6 mjeseci, čak se pogoršalo', kaže njegov odvjetnik

ZADNJA IZMJENA: ruj 28, 2020
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Poduzetnik Tomislav Horvatinčić u četvrtak bi se trebao javiti u zatvor radi odsluženja zatvorske kazne zbog pravomoćne presude prema kojoj je kriv jer je gliserom usmrtio talijanski bračno par Salpietro, no Index piše kako je ponovno tražio odgodu. Potvrdio im je to Horvatinčićev odvjetnik Velimir Došen koji je naveo kako je razlog za odgodu zdravstveno stanje njegovog klijenta.

“Danas sam predao molbu za odgodu. Ništa mu se stanje nije popravilo 6 mjeseci, čak se pogoršalo. Sad ide procedura da Sud utvrdi može li se liječiti u Svetošimunskoj bolnici (zatvorska bolnica op.a.). Priložio sam i dokumentaciju, sud ovakve zahtjeve u pravilu prihvaća. Sudac može naložiti i vještačenje, ali uglavnom se prihvaća”, kazao je Došen.

Vjeruje da neće u zatvor

Vjeruje kako njegov branjenik još neće u zatvor. Uzda se u dokumentaciju koju je u Horvatinčićevo ime dostavio sudu. Ističe kako osuđenik, u slučaju kada ga ne mogu liječiti u Svetošimunskoj, može biti poslan na Rebro ili neku drugu bolnicu, ali da “Horvatinčić ima specifične stvari”.

“Ima jednu operacije bedrene kosti jer ima rak kostiju, jedan ga liječnik liječi od početka, ima pregled 15. 10. u Njemačkoj. Također ima operaciju 27. 11. u Beču, u jednoj ortopedskoj klinici. To mu je operacija od životnog značaja, kada ne bi išao na operaciju rak se, ne daj bože, može recidivirati. Sve sam to opisao i dokumentirao”, pojasnio je odvjetnik.

Često ga snime na kavi i u šetnju u središtu grada

Prema njegovim riječima, Horvatinčić se s obzirom na podneseni zahtjev ne mora ni javiti u četvrtak zbog izdržavanja zatvorske kazne. “Ne mora se javiti u četvrtak, dok se ne riješiti zahtjev. Sudac treba tražiti mišljenje bolnice, to je procedura koja će vjerojatno potrajati nekoliko tjedana”, rekao je Horvatinčićev odvjetnik Došen.

Horvatinčić je 4. prosinca pravomoćno osuđen na četiri godine i 10 mjeseci zatvora za izazivanje pomorske nesreće u kojoj je smrtno stradao bračni par iz Italije. Često nakon toga zagrebački je poduzetnik viđan u središtu grada. Fotoreporteri su ga i u lipnju snimili kako šetucka po Cvjetnom trgu i ispija kavu.

Zdravka Grund
Telegram autor
1924 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program