Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Horvatovo ministarstvo obnavlja dio Vjesnikove zgrade, tamo će useliti Ured za obnovu

U tijeku je javna nabava za uređenje prostora u zgradi Vjesnika

26.09.2006., Zagreb - Zgrada Vjesnika. rPhoto: Petar Glebov/24sata
FOTO: Petar Glebov/24sata

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine pokrenulo je obnovu dijela kompleksa Vjesnika s namjerom osnivanja Ureda za obnovu s desecima činovnika, a istovremeno suvlasnici tog kompleksa oglašavaju prodaju uredskih prostora u tri poslovne zgrade. ‘’Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine provodi postupak javne nabave za nabavu radova uređenja one stop shop-a u Zagrebu na lokaciji Slavonska Avenija 4. – rekonstrukcija i prenamjena postojećeg poslovnog prostora u kompleksu Vjesnik, Press centar, II kat’’, potvrdili su Hini iz Ministarstva.

Postupak javne nabave pokrenut je početkom prosinca, a ugovorit će se gradnja, adaptacija i oblikovanje prostora koji će kao opravdani trošak biti financirani iz sredstava koje je Ministarstvo osiguralo u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Procijenjena vrijednost tih radova, kako je istaknuto u dokumentaciji, iznosi 8,5 milijuna kuna bez PDV-a.

Nakon zaključenja javne nabave, za koji je rok prijave do 5. siječnja, odabrat će se najbolji ponuditelj koji u roku 90 dana treba obaviti izvedbu i zaključenje radova. U Ministarstvu očekuju da će početkom travnja obnovljeni prostor u prostoru bivše redakcije Vjesnika biti u punoj funkciji.

Prostor za devedesetak službenika

‘’Prostor ima kapacitet za smještaj 90-tak službenika, a koristit će ga službenici koji su uključeni u postupke obnove’’, najavljuju u Ministarstvu. S druge strane, Allegheny financial – jedan od suvlasnika kompleksa izgrađenog na više od 30.000 četvornih metara zemljišta u sklopu Vjesnikova nebodera, procijenjenog na 80 milijuna eura, oglašava prodaju uredskih prostora u tri objekta u sklopu kompleksa.

Napominju kako je u tijeku uređenje poslovnih prostora u Odranskoj ulici, nekadašnje redakcije Jutarnjeg lista, namijenjenih prodaji, sada podijeljenih u tri cjeline s potencijalom od 5500 četvornih metara uredskog prostora. ‘’Navedene cjeline također je moguće spojiti u jednu cjelovitu i funkcionalnu prostornu cjelinu. Pored uredskih prostora osigurana su i pripadajuća parkirna mjesta. Proces izrade etažnog elaborata predmetne nekretnine u završnoj je fazi, prema kojem će se vlasništvo svake etažne jedinice moći prenijeti na budućeg vlasnika’’, navode u Allegheny Financialu.

Osim te nekretninske tvrtke i tiskare Vjesnik d.d., većinski suvlasnici kompleksa u sklopu Vjesnikova nebodera su Konzum plus (sljednik Tiska u sklopu nekad moćnog Agrokora), Republika Hrvatska te VLM Cvjetno nekretnine – tvrtka kojoj je osnivač Večernji list.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više