Politika & Kriminal

HRT prilog o ženi koja je razotkrila HDZ-ovo uhljebljivanje pustio u 4 ujutro

Prilog s Adrijanom Cvrtilom trebao je biti prikazan u Labirintu, koji je naprasno pomaknut

FOTO: Screenshot/HRT

Emisija Hrvatske Televizije Labirint, koja inače progovara o značajnim društvenim problemima ovaj put je pokrila priču o kutinskoj zviždačici Adrijani Cvrtili koja je progovorila o uhljebljivanju u tvrtki Eko Moslavina. No, emisija s tim prilogom nije prikazana u uobičajenom terminu utorkom iza 21 sat već ju je Uprava HRT-a prebacila u termin u kojem bi je malo tko mogao gledati – u 4 sata i 10 minuta ujutro.

Upozorili su na to i novinari HRT-a, još jednom sarkastično poručujući kako na HRT-u “nema cenzure”. Prilog je na svom Facebook profilu objavila Maja Sever koja je napisala: “Na HRT-u nema cenzure. Ovo je priča o Adrijani Cvrtili iz Kutine. Prilog je trebao biti objavljen u HRT Labirint, ali uredništvo HRT-a je odlučilo da će Labirint premijerno pustiti u 4 ujutro. U 4 i 10 točnije. Ujutro. Sad puštaju rubriku ‘bez komentara’. Srećom postoji Facebook. Pogledajte priču o Adrijani iz Kutine. A ja se baš veselim vašim komentarima”.

NA HRT NEMA CENZURE.Ovo je priča o Adrijani Cvrtila iz Kutine. Prilog je trebao biti objavljen u HRT Labirint, ali…

Posted by Maja Sever on Tuesday, September 21, 2021

‘Nije zgodno za čuvare revolucije’

Slično je na Facebooku napisao i predsjednik HND-a Hrvoje Zovko također upozoravajući na mogućnost cenzure. “U Africi nema gladne djece, a na HRT-u nema cenzure. Ekipa koja lažno predstavlja da su urednici koji vode program, kuću, emisiju Labirint stavljaju u udarni termin u 4.10 ujutro”, napisao je Zovko pa dodao: “Nije zgodno za čuvare revolucije staviti emisiju u normalan termin jer onda postoji mogućnost da vide nezgodne priče po vlast. Protiv cenzure u bilo koje doba dana i noći. Sram vas bilo!”

U Africi nema gladne djece, a na HRT-u nema cenzure. Ekipa koja se lažno predstavlja da su urednici koji vode program,…

Posted by Hrvoje Zovko on Tuesday, September 21, 2021

Podsjetimo, kutinski gradonačelnik pokrenuo je smjenu direktorice Eko Moslavine Adrijane Cvrtile nakon njezinih istupa u javnosti u kojima je ukazala na moguć nepotizam, uhljebljivanje i političko zapošljavanje u gradskoj upravi. Izravno je pritom prozvala HDZ i HSLS.

Poslali smo upit HRT-u da nam odgovori zbog čega je Labirint ovaj put pomaknut te zašto su ga emitirali u noćnom terminu. Odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu