Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Hrvat kojeg je potres probudio u Gaziantepu: 'Ne možemo otići. Uništene su ceste, mostovi, nadvožnjaci'

Zgrada u kojoj živi nije oštećena jer je u novijem dijelu grada

FOTO: Screenshot Nova TV

Na području pogođenom potresom u Turskoj nalazi se pet hrvatskih državljana, rekao je hrvatski veleposlanik Hrvoje Cvitanović ranije za N1 televiziju. Od toga su dvije ženske osobe ozlijeđene, a jedna je u bolnici. Jedan od Hrvata koji se našao u epicentralnom području, u gradu Gaziantepu, je Luka Piljan koji se javio za Dnevnik Nove TV.

“Ovo je nešto strašno, skočio sam iz kreveta. Nisam znao gdje da idem, što da radim. Sad kad me čovjek pita što treba raditi kad je potres, znam, ali u tom trenutku… Još je pas sa mnom, on gleda što radim. Katastrofa, pola toga se niti ne sjećam u tih minutu i pol”, rekao je.

Njegova zgrada nije oštećena jer je u novijem dijelu grada.

‘Sve su ceste uništene, vozim se 10 sati’

Nakon potresa, odlučio je otići iz grada. “Sada sam na nekih 20 kilometara od grada. Probao sam ići do Ankare. Ali sve su ceste uništene, mostovi, nadvožnjaci, sve je uništeno. Tako da smo se odlučili vratiti nazad. Vozimo se već 10 sati sigurno”, kazao je.

Drugi potres, koji je Tursku pogodio malo prije podneva, dočekao je na otvorenom. “Ovdje snijeg pada jednom u 10 godina, a sada k’o za vraga pada već pet dana. Bio sam ispred zgrade i onda sam vidio da mi se auto trese”, rekao je Piljan.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više