Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Policija je pucala na kombi s ilegalnim migrantima. Ozlijeđeno je i dvoje djece, dečko prostrijeljen u glavu je na intenzivnoj

Policija tvrdi da nitko nije u životnoj opasnosti, djeca su prevezena u zadarsku bolnicu

FOTO: PIXSELL

Hrvatska policija sinoć je oko Donjeg Lapca primijetila kombi stranih registaracija koji je, posumnjali su, prevozi ilegalne migrante iz BiH. Vozač se ni nakon dva policijska pokušaja nije zaustavio pa su kod mjesta Raštele postavili blokadu na cesti.

Ozlijeđena djeca su u bolnici

Vozač je svejedno nastavio voziti, a onda je policija počela pucati na kombi u kojem su, ustanovilo se kasnije, bila i djeca. Vozač je iskočio iz kombija i pobjegao u šumu, a policija je u kombiju pronašla migrante, ukupno 29 osoba.

Policajci su ozlijedili nekolicinu ljudi, među njima i dvoje djece. “Ozlijeđena djeca prebačena su u zadarsku bolnicu i nisu životno ugrožena, a drugima je pomoć pružena u zadarskoj i gospićkoj bolnici”, izvijestila je policija u priopćenju.

Premijer Plenković dao je nekoliko izjava o ovom slučaju za N1: “Policija štiti granice od nezakonitih migracija, izražavam žaljenje zbog ranjavanja djece, mislim da je to jako loše, siguran sam da će istraga pokazati kako se to dogodilo. Očekujem od policije da nastavi štiti granicu od krijumčara ljudi, u ovom slučaju iz Bosne i Hercegovine”.

Dječak je prostrijeljen u lice

Ravnatelj zadarske bolnice dr. Željko Čulina potvrdio je za Zadarski.hr da su zaprimili dvoje 12-godišnjaka. Kazao je kako ne zna koje su nacionalnosti odnosno državljanstva ranjena djeca jer imaju problem s komunikacijom i čekaju prevoditelja. “Primili smo dvoje 12-godišnjaka. Dječak je primljen s prostrijelnom ranom lica, metak mu je ozlijedio vilicu. Operiran je odmah po dolasku, intubiran je i sada se nalazi na jedinici intezivnog liječanja. Izvan je životne opasnosti”, rekao je Čulina.

“Druga ozlijeđena osoba je djevojčica. Njezino stanje je također izvan životne opasnosti. Ona je zadobila lakše tjelesne ozlijede u predjelu lica, trbuha i desne ruke. Odmah po primitku u bolnicu medicinski je zbrinuta i sada se nalazi na odjelu dječje kirurgije”, kaže Čulina. U bolnici u Gospiću primljeno je sedam imigranata koji su lakše ozlijeđeni u kombiju tijekom pokušaja bijega, piše dalje Zadarski.hr.

Potjeru su vidjeli i neki mještani. “Bio sam kod prijateljice na kavi. Ona živi u kući na osami iz koje smo čuli pucnjavu. Prvo jedan pucanj, pa drugi, pa treći, i tko zna koji zaredom. Odjednom sam vidio policiju i jedan je policajac došao do mene i rekao mi da se zatvorim s prijateljicom u kuću. Poslije je ponovno došla policija i rekla da odemo u Srb jer je kuća na osami i moguće je da se krijumčar ili više njih upravo tu skriva”, rekao je za Večernji gospodin Milan Ciganović.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više