Hrvatskoj policiji hitno treba malo dobrog PR-a pa javljaju da su spasili migranta iz Mrežnice

Kažu da im je u spašavanju ipak pomogla i Gorska služba spašavanja

ZADNJA IZMJENA: stu 20, 2019
Foto: karlovacka-policija.gov.hr

Nekoliko dana nakon što je jedan njihov djelatnik upucao migranta, hrvatska policija javlja da je spasila dva migranta iz rijeke. U tome im je, kažu, pomogla Hrvatska gorska služba spašavanja. Kako je objavila PU karlovačka, jučer su dobili dojavu da je jedna osoba zapela u Mrežnici, kod općine Barilović.

Kad su izašli na teren pronašli su, kažu, “jednog stranog državljana koji je naveo da je tijekom dana s prijateljem prelazio rijeku i da mu je prijatelj zapeo na slapu u rijeci”.

Zapeo je na slapu

Ubrzo su u rijeci uočili čovjeka, no zbog “zahtjevne konfiguracije terena” u izvlačenju im su im pomogli pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja. Nakon spašavanja obojica muškaraca su hitnom pomoći prebačena na liječenje te namjeravaju podnijeti zahtjeve za međunarodnom zaštitom u Hrvatskoj.

Inače, prošlog petka jedan je hrvatski policajac na području Gorskoga Kotara propucao migranta koji se pokušavao dokopati Slovenije. Policajac se, navodno, spotaknuo, a njegovo oružje je opalilo te je metak pogodio migranta koji je otad prošao nekoliko operacija.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program