Politika & Kriminal

Hrvoje Zekanović iz Hrasta hrabro je došao u Marakeš; doslovno jedini prosvjeduje protiv sporazuma o migrantima

Iako je s njim trebalo doći još dvoje ljudi, to se na kraju nije dogodilo

FOTO: N1/Screenshot

Saborski zastupnik HRAST-a Hrvoje Zekanović, kako je ranije i najavio, stigao je danas u Marakeš kako bi prosvjedovao protiv Globalnog kompakta o sigurnim, uređenim i regularnim migracijama poznatijem kao Marakeški sporazum.

Zekanović je jedini prosvjednik u Marakešu, što znači da ga ipak nisu došli podržati Željko Sačić, predstavnik građanske inicijative Hrvatski bedem te Marijan Pavliček iz Hrvatske konzervativne stranke (HKS), kako je ranije najavljeno.

Očekuje da će ga netko primijetiti

“Jedini sam tu, čudno, ali i nije čudno. U onim zemljama gdje se razvilo kritičko mišljenje o ovom sporazumu, ovaj dokument je odbijen. Zemlje koje su nama uglavnom uzor odbile su usvojiti ovaj dokument, a u ovim drugim zemljama ne znam zašto nije. Mislim da će se o ovom dokumentu govoriti i u sljedećem periodu i da će netko primijetiti da je Hrvoje Zekanović bio jedini ovdje u ovo vrijeme i bio protiv”, rekao je Zekanović, prenosi N1. Na pitanje tko mu je platio put u Marakeš Zekanović je kazao da je to učinila njegova stranka.

Zekanović je ranije rekao kako je ljut jer o Marakeškom sporazumu nije raspravljao Sabor. Iznio je svoju strategiju borbe protiv Sporazuma koja je trebala uključivati press konferencije, proteste i suradnju sa istomišljenicima iz drugih zemalja.

Rekao je kako ga posebno zabrinjava liberaliziranje migracija i mogućnost da usvajanjem Marakeškog sporazuma Hrvatska preuzme obaveze koje uključuju primanje migranata i brigu o njima.

Nastavite čitati