Politika & Kriminal

HSS sljedeći tjedan bira šefa. Kandidati su Željko Lenart i, opet, Krešo Beljak

Glavni odbor potvrdio je kandidaturu za novo vodstvo

FOTO: Vjekoslav Skledar/Telegram

Na sjednici Glavnoga odbora Hrvatske seljačke stranke (HSS) u četvrtak su potvrđene kandidature za novo vodstvo – za predsjednika stranke kandidati su aktualni predsjednik Krešo Beljak i glavni tajnik Željko Lenart.

Na posljednjoj sjednici uoči Glavne izborne skupštine, održanoj telefonskim/elektroničkim putem, od ukupno 91 člana Glavnog odbora s pravom glasa pristupilo je njih 90, a sve točke dnevnog reda usvojene su većinom glasova, priopćeno je iz HSS-a.

Glavna skupština 30. srpnja

S 49 ‘za’, 40 ‘protiv’ i jednim ‘suzdržanim’ glasom nazočni članovi Glavnog odbora potvrdili su pravovaljane kandidature za predsjednika HSS-a, šest potpredsjednika stranke, tri birana člana Predsjedništva, pet članova i pet zamjenika članova Nadzornog odbora, Statutarnog povjerenstva i Časnog suda.

Glavna izborna skupština održat će se 30. srpnja, kada bi 1177 delegata trebalo izabrati novo stranačko vodstvo.

Određene nesuglasice

Pojedini članovi HSS-a su prilikom objave datuma održavanja skupštine tvrdili da odluka Predsjedništva te stranke o raspisivanju Glavne izborne skupštine nije u skladu sa stranačkim Statutom.

Predsjedništvo je to demantiralo, kao i tvrdnje pojedinih članova da se bilo koja članica ili član ne mogu ili ne smije kandidirati za bilo koju funkciju u stranci.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu