HZZO upozorava na prevarante koji glume da rade u osiguranju pa ljudima nude masaže, pretrage, pomagala…

Stoga mole građane da svaki pokušaj prevare prijave policiji

ZADNJA IZMJENA: lis 21, 2020

Ovih je dana zabilježeno nekoliko slučajeva pokušaja prevare građana kojima su nepoznate osobe, lažno se predstavljajući kao djelatnici Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, nudile različite usluge.

Iz Zavoda upozoravaju građane da ne nasjedaju na ponude masaža, pretraga, skupih aparata i preparata, koje nude različiti trgovci i akviziteri i to u ime Zavoda za zdravstveno osiguranje.

Prevare licem u lice i putem telefona

Naime, jedan slučaj lažnog predstavljanja nedavno je zabilježen u Zagrebu kada je nepoznata osoba osiguraniku telefonskim putem ponudila “besplatno medicinsko pomagalo (lumbalni pojas) uz poštarinu od 100 kuna koju bi im HZZO vratio sa sljedećom mirovinom“.

Drugi prevarant, pak, prijavljen je nakon što se pojavio na kućnom pragu osiguranika i pokušao ga kontaktirati tvrdeći da je djelatnik Zavoda. I u jednom i u drugom slučaju, poručuju iz HZZO-a, riječ je o lažnom predstavljanju.

Nije ovo prvi put

Iz Zavoda upozoravaju da su proteklih godina više puta zaprimili dojave građana o prevarantima koji zloupotrebljavaju ime HZZO-a, nudeći pri tome različite usluge i aparate, čak tražeći novčani polog i pin bankovnih kartica.

Stoga građane upozoravaju da oni obavljaju poslove koji se odnose na ostvarivanja prava na obvezno zdravstveno osiguranje. Pritom ističu kako to čine isključivo u svojim ispostavama i područnim uredima, a nikako na kućnim adresama osiguranika.

“Djelatnici HZZO-a ne bave se prodajom niti preporukom bilo kakvih proizvoda telefonskim putem niti dolaskom na kućne adrese. Isto tako, ni izabrani doktori primarne zdravstvene zaštite ne sudjeluju u prodaji medicinskih aparata”, poručili su iz HZZO-a iz kojeg pozivaju građane da, ako se nađu u ovoj situaciji, odmah sve prijave policiji.

Zdravka Grund
Telegram autor
2068 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program