Politika & Kriminal

I dalje na snazi upozorenje od poplava. U Slavoniji zasad najteže, u Novoj Gradiški vatrogasci izašli na 76 intervencija

Ispumpavali su podrume obiteljskih kuća

FOTO: Radio Nova Gradiska

U Hrvatskoj su jučer krenule obilne kiše koje su se nastavile i danas. Novu Gradišku pogodile su poplave, a problema je zbog velikih oborina bilo i u Belom Manastiru te Slavonskom Brodu. Ravnateljstvo civilne zaštite objavilo je jučer kasno navečer da je u tom slavonskom gradu kroz šest sati palo 159 litara kiše po metru četvornom.

Zbog toga su vatrogasci morali na 76 intervencija, tijekom kojih su uglavnom ispumpavali podrume kuća, objavio je N1.

 

Kiša je jutros stala

Gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić rekao je jutros da kiša više ne pada, no da je bilo problema s oborinskom kanalizacijom. Podsjetimo, problemi su jučer zabilježeni i Belom Manastiru gdje su dvije osobe spašene iz vozila koje se zaglavilo u potopljenom podvožnjaku.

Na intervencije su zbog pretjeranih oborina morali i vatrogasci u Slavonskom Brodu koji su odradili 23 intervencije. I one su se većinom odnosile na ispumpavanje vode iz podrumskih prostora obiteljskih kuća.

Stanje u Zagrebu

Kiša je tijekom noći padala i u Zagrebu, a u nekim dijelovima grada pada još uvijek, no vatrogasci zbog toga nisu imali većih problema i brojnih intervencija. U zagrebačkoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi za Jutarnji list su izjavili da je stanje mirno te da su tijekom noći imali tek dvije manje intervencije ispumpavanja i jedno uklanjanje stabla.

Državni hidrometerološki zavod objavio je danas upozorenje za kontinentalni dio Hrvatske pa je on označen narančastom bojom što znači da je vrijeme opasno. Za danas također predviđaju oblačno i kišno vrijeme te lokalno obilne oborine.

Iako će u Dalmaciji biti sunčanih razdoblja i ondje su, navode iz DHMZ-a mogući pljuskovi i grmljavina. “Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana puhat će umjerena i jaka, podno Velebita na udare i olujna bura i sjeverni vjetar, na preostalom dijelu većinom umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, uz obalu u početku i jugo. Najviša dnevna temperatura od 20 do 26, na Jadranu između 25 i 30 °C”, navode iz DHMZ-a.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu