I evo ga; Odbor za veterane povukao je svoj famozni prijedlog o Danu antifašističke borbe

Kako je i najavio Branko Bačić, promijenili su mišljenje

ZADNJA IZMJENA: stu 8, 2019
Foto: PIXSELL

Saborski odbor za veterane danas je na telefonskoj sjednici povukao amandman o Danu antifašističke borbe, javlja N1. Najnoviju odluku Odbora prokomentirao je i njegov član Stevo Culej.

“Koliko vidim, kolege su odustali od amandmana. Ja se nisam izjasnio i neću se izjasniti. Zadržat ću za sebe s kim sam pričao. Svoje mišljenje zadržat ću za sebe”, komentirao je Culej, inače također HDZ-ovac.

Da će Odbor za veterane povući svoj amandman najavio je ranije danas HDZ-ov Branko Bačić. Pojasnio je kako Vlada neće prihvatiti amandman Odbora te da će ga Odbor stoga povući.

Što su predlagali

Saborski Odbor za veterane je u srijedu predložio da 8. listopada ostane praznik, i to kao Dan neovisnosti, a da umjesto njega 22. lipnja, Dan antifašističke borbe, postane spomendan i bude radni dan.

Isti odbor predložio je i amandman da se novi blagdan, koji bi se prema prijedlogu Vlade trebao obilježavati 18. studenog, nazove Dan sjećanja na žrtve velikosrpske agresije u Domovinskom ratu.

Vlada je predložila da naziv tog blagdana bude Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Sudeći prema izjavama Branka Bačića, HDZ je u red doveo sve pobunjene članove, uključujući i predsjednika Odbora Josipa Đakića. Bačić kaže da je s njim dogovoreno da podrži vladin kalendar blagdana, bez inzistiranja na problematičnom amandmanu.

Zdravka Grund
Telegram autor
1744 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program