Politika & Kriminal

I glavni državni revizor primio cjepivo preko reda

Objašnjenje? 'U rizičnoj skupini je, ima 66 godina, visoki je državni dužnosnik'

04.05.2016., Zagreb - Raspravom o zajmu za projekt zastite od poplava nastavljena je 3. sjednica Sabora. 
Photo: Patrik Macek/PIXSELL
FOTO: Patrik Macek/PIXSELL

RTL-ov istraživački magazin Potraga dobio je potvrdu Iz Državnog ureda za reviziju kako se cijepio i glavni državni revizor Ivan Klešić. U objavi na Twitteru novinar RTL televizije Ivan Skorin objavio je odgovor Državnog ureda za reviziju, a koji je dobila novinarka Potrage Marijana Čikić.

U njemu piše kako je Klešić u siječnju ove godine kontaktirao Stožer civilne zaštite Karlovačke županije u vezi cijepljenja, a obzirom na to da je “u rizičnoj skupini, ima 66 godina, visoki je državni dužnosnik koji svakodnevno u obavljanju poslova dolazi u kontakt s više osoba te su od bolesti COVID-19 oboljeli njegovi najbliži suradnici: šef kabineta, dva pomoćnika, načelnica i vozač”.

Cijepio se u Gospodarskoj komori

“Upućen je na cijepljenje u Hrvatsku gospodarsku komoru, Županijska komora Karlovac. Prvo cijepljenje obavljeno je u siječnju 2021., u vrijeme kada nije bilo naznaka da će doći do zastoja u isporuci cjepiva”, pravdaju cijepljenje svog šefa iz Državnog ureda za reviziju.

Kako navodi Potraga, glavni državni revizor, Karlovčanin, bivši HDZ-ovac, cijepio se u karlovačkoj Gospodarskoj komori kojom predsjeda čovjek blizak HDZ-u Zlatko Kuzman, a cijepljenje je proveo HDZ-ov ravnatelj i bivši zaposlenik Državnog ureda za reviziju Branko Zoretić.

Klešić je jedan u nizu državnih službenika, političara i moćnika za koje je posljednjih dana otkriveno da su se cijepili preko reda. Ministar Beroš najavio je da će sve prekoredne doze i cjepitelje istražiti.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu