I Marić je morao na razgovor kod premijera. Ali tvrdi da je njegov slučaj neusporediv s Kuščevićevim

Ministar zvuči gotovo panično dok objašnjava da su njihovi slučajevi neusporedivi

ZADNJA IZMJENA: srp 6, 2019

Jutarnji piše kako je ministar Goran Marić danas bio na razgovoru kod premijera. Plenković i Marić sastali su se u Vladi kako bi razgovarali o Marićevoj novoj aferi s nekretninama koju je ovih dana otkrio Index.

Konkretno, razgovarali su o stanu u Zvonimirovoj ulici u Zagrebu koji je obiteljska tvrtka današnjeg ministra državne imovine otkupila od Franjevačkog provincijalata iz Splita, a zauzvrat im je on, kako je objasnio franjevac Željko Tolić, obećao srediti obnovu nekretnina za siromašne.

Sve je lijepo objasnio premijeru

Ministar je za Jutarnji potvrdio da je bio s Plenkovićem i da su pričali o stanu. Kaže da mu je sve lijepo objasnio. “Kratko smo se vidjeli. Izvijestio sam premijera da nisam sudjelovao u razgovorima o financiranju obnove crkve, ali da jesam sudjelovao u razgovoru s tadašnjim provincijalom oko ideje obnove dijela samostana za potrebe smještaja studenata slabijeg imovinskog stanja.

Rekao sam mu da je točno da je tvrtka Scientia d.o.o. kupila derutni stan u Zvonimirovoj ulici koji se zbog tadašnjeg stanja na tržištu nekretnina nije mogao prodati i koji je Scientia u cijelosti platila. Naglasio sam mu da u tome nisam ostvario nikakvu materijalnu korist, niti to omogućio bilo kome drugom, već sam i osobno simboličnim financijskim prilozima pomagao”, rekao je Marić.

‘Ne uspoređuje se neusporedivo’

No, možda je ipak najzanimljiviji ovaj dio kad ga je novinarka Jutarnjeg pitala za sastanak užeg vodstva HDZ-a na kojem se ministar uprave Lovro Kuščević prije par dana morao očitovati o nizu afera koje je otkrio Telegram.

Na pitanje novinarke može li se današnji susret s premijerom “gledati u tom kontekstu”, Marić je rezolutno odgovorio: “Nikako, ne uspoređuje se neusporedivo”. Morate priznati, ministar Marić zvuči gotovo panično dok odbija bilo kakvu usporedbu s ministrom koji je još uvijek dio Vlade.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program