Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal I odvjetnica Alaburić demantira Hrvoj Šipek: 'DORH nije preuzela u svibnju, nego krajem veljače'

Bivši državni odvjetnik Jelenić situaciju oko Hrvoj Šipek nije želio komentirati

FOTO: SCREENSHOT N1

Bivši glavni državni odvjetnik, Dražen Jelenić i njegova odvjetnica Vesna Alaburić, komentirali su aferu Softver. Jelenićeva odvjetnica Alaburić za N1 je demantirala izjavu aktualne glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek: ‘Samo da kažem da je potpuno netočno ono što je glavna državna odvjetnica tvrdila, da je u svibnju preuzela dužnost, to je netočno, zato što je ona kao prva zamjenica Dražena Jelenića preuzela dužnost kao vršiteljica dužnosti u trenutku kad je Dražen Jelenić bio razriješen dužnosti, što znači krajem veljače prošle godine.’

Upitan za komentar na cijelu situaciju u DORH-u, gdje je po nadzoru ispalo da je 16. veljače donesena odluka o aferi Softver, Jelenić je rekao da je rezultate nadzora čitao u vidu priopćenja.

Jelenić nije htio komentirati

“Meni unazad godinu ili skoro dvije godine nisu dostupni ni spisi, a unazad sedam mjeseci ni informacije. Nemam razloga ne vjerovati da ono što je priopćeno nije točno. Iz toga ispada da je odluka USKOK-a donesena u siječnju i da je o tome obaviješteno Državno odvjetništvo, mislim, 12. veljače. Ja se ne sjećam te obavijesti, moram priznati, ali kad sam pogledao u svoj kalendar iz tog doba, utvrdio sam da sam za 18. veljače imao zakazan ili dogovoren sastanak kako bi se to izvješće raspravilo, no zbog okolnosti koje su izvan moje volje nastupile upravo tog 18. veljače ujutro, a 19. veljače sam podnio ostavku, taj sastanak nikad nije održan.

Pri čemu, koliko sam vidio, izvješće je podneseno temeljem članka 74. stavak 1 Zakona o Državnom odvjetništvu, a zakon kaže da se takva izvješća podnose u odnosu na provedene radnje i namjeravane radnje”, rekao je Jelenić. Na pitanje što kaže na cijelu situaciju oko Hrvoj Šipek, njezin prethodnik je rekao da to neće komentirati.

Podsjetimo, Uskok je 24. siječnja 2020. godine zaključio da se u slučaju Žalac, odnosno aferi Softver, ne trebaju nastavljati izvidi, ni otvarati istraga. O tome je 12. veljače obaviješten i Jelenić. Samo tjedan dana kasnije, glavni državni odvjetnik je, zbog članstva u masonskoj organizaciji, potpisivao vlastitu ostavku.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više