Politika & Kriminal

I ovaj čovjek tvrdi da mu je predsjedničin bus polomio retrovizor

Policija kaže da je sam kriv jer se nije pomaknuo dovoljno u stranu, on tvrdi da nije imao kamo. Naplatili su mu i kaznu

RTL je večeras izvijestio o novoj nezgodi u kojoj je sudjelovao sad već čuveni predsjedničin bus. No policija, treba odmah reći, kaže da je on kriv. U večerašnjem dnevniku RTL-a Mate Gavran iz okolice Kaštela ispričao je kako se 7. prosinca vozio kod mjesta Zvjerinac blizu Knina, kada je predsjedničin autobus okrznuo njegovo teretno vozilo i u potpunosti mu razbio lijevi retrovizor.

Iako je policija napravila zapisnik i zaključila kako je vozač teretnog vozila kriv “jer se štićenoj koloni nije dovoljno odmaknuo u svoju stranu”, vozač tvrdi kako se zaustavio na desnoj strani, najviše što je mogao te da je autobus udario u njegovu lijevu stranu.

‘Sletio bih s ceste da sam otišao više udesno’

Ispričao je kako je policija tek nekoliko sati kasnije napravila zapisnik, kada su ga pozvali u postaju. Morao je platiti kaznu 650 kuna, iako tvrdi da bi sletio s ceste da je otišao malo više udesno.

Iz MUP-a su za RTL potvrdili kako je do nesreće došlo, no tvrde da je kriv Mate Gavran i kako se njegov slučaj ne može usporediti s nesrećom u Zagorju koju je skrivio vozač busa. Gospodin Gavran za RTL je ustvrdio kako su mu rekli da “vozilo iz štićene kolone ne može biti krivo za nesreću”, no iz policije kažu da to nije istina. Službenik mu je, tvrde, rekao kako se “štićena kolona ne zaustavlja zbog nesreća s malom materijalnom štetom”.

Nastavite čitati