Izgleda da će Hrvatska i sa Srbijom ići na arbitražu zbog sporne granice

Srpski premijer Vučić vjeruje da će se Zagreb i Beograd dogovoriti

ZADNJA IZMJENA: srp. 24, 2015
Foto: AFP

BEOGRAD – Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas kako se nada da će u Beogradu i Zagrebu postojati raspoloženje za dogovor o spornim pitanjima u vezi s granicom između dvije države, a ako do toga ipak ne dođe dvije strane će se, vjeruje, dogovoriti da se to pitanje riješi na arbitraži, javlja Tanjug.

“Nadam se da ćemo sa Zagrebom to riješiti u dobroj vjeri, i mislim da će za to postojati dobra volja i u Beogradu i Zagrebu. Ako ne, mislim da ćemo imati snage da se zajednički dogovorimo da idemo na arbitražu”, rekao je premijer novinarima u Krupnju odgovarajući na pitanje da li i Srbija može biti u sporu sa Hrvatima imajući u vidu dio zajedničke granice.

Srpski premijer je precizirao da Srbija ima spor oko granice samo sa Hrvatskom i da to nije samo pitanje Šarengradske ade kako se to obično pojednostavi i izrazio uvjerenje da se dijalogom i ozbiljnim razgovorom može naći rješenje.

Vučić je objasnio da neke zemlje ne mogu u svojim političko-pravnim sukobima oko granica, koje imaju najmanje sa pet zemalja, koristiti pet različitih principa. “Dajte koristite bar jedan, pa da znamo što mislite”, poručio je Vučić. On je objasnio da se u sporu sa Slovenijom i BiH ne mogu koristiti dva principa, “sa CG treći, a sa Srbijom ćete četvrti”, piše srpska agencija Tanjug.