I Siniša Varga izašao iz SDP-a

U pismu kojim je SDP obavijesti o svom odlasku ozbiljno napada Bernardića

ZADNJA IZMJENA: ožu 15, 2019

Bivši ministar zdravstva i saborski zastupnik SDP-a Siniša Varga izašao je iz stranke. U pismu koje je poslao Gradskoj organizaciji SDP Zagreb napisao je kako današnji SDP, na čelu s ovim rukovodstvom, nepovratno kompromitira i ruši ugled SDP-a kao stranke i političke alternative u Hrvatskoj. Posebno ga je, očito, pogodilo to što je Davor Bernardić na listu za Europske izbore odlučio staviti bivšu SDP-ovu ministricu okoliša Mirelu Holy.

“Što radi predsjednik SDP-a, a njegovi najbliži suradnici šute i gledaju u pod? Dovodi Mirelu Holy na listu za EU izbore!!! Čestitam, Bero! Bivša članica stranke koja je na sva usta napadala SDP, kao čelnica Oraha svim silama se trudila da SDP siđe s vlasti, do jučer se nabacivala drvljem i kamenjem na SDP i Davora Bernardića, a sada joj se nudi salonsko mjesto u Europskom parlamentu”, napisao je Varga.

Nastavlja kao nezavisni saborski zastupnik

Dodao je i kako na toj listi ima mjesta za Mirelu Holy, ali ne i za neke vrijedne i čestite članove stranke koji sve ove godine rade na terenu. “Obećanje Mirele Holy da neće javno napadati Bernardića do EU izbora uvreda je zdravoj pameti. Naravno, tko je ima”, piše Varga, a u nastavku pisma je još malo napao vodeće ljude stranke.

“Samovoljno dovođenje Mirele Holly na stranačku izbornu listu, te grubi politički poraz na nedjeljnim izborima za Ličko- senjsku županiju samo je još jedan težak udarac od kojeg se, bojim se, SDP skoro neće oporaviti. Sve to prelilo je čašu mojeg strpljenja. Odlazim! Više nemam iluzija u bolje sutra s ovakvim SDP-om i sadašnjim vodstvom SDP-a”, piše.

Varga kaže kako odlazi iz stranke jer misli da SDP pod sadašnjim rukovodstvom, ” više ničim ne zastupa niti promiče vrijednosti zbog kojih je ušao u stranku i za koje su im građani davali podršku”. Najavio je kako će svoj politički rad nastaviti kao nezavisni saborski zastupnik.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program