I Škoro je čestitao Dan državnosti. Obećaje da će se sljedeće godine slaviti 30. svibnja, na dan kad ga je Tuđman ustanovio

Uvjeren je da će moći promijeniti datum kada se Dan državnosti slavi

ZADNJA IZMJENA: lip 25, 2019
Foto: Screenshot YouTube

Ako se Miroslava Škoru pita, on je potpuno uvjeren da pobjeđuje na predsjedničkim izborima iako je kandidaturu tek objavio, a kampanju nije ni započeo kako spada. Naime, svojim obožavateljima na Facebooku je čestitao Dan državnosti, a u svojoj poruci jasno je istaknuo što će točno promijeniti kada postane predsjednik.

Iako trenutno nema baš nikakve političke ovlasti, odlučan je pri uvođenju promjena, a jedna od bitnijih je, očito, promjena datuma na koji se slavi današnji praznik, odnosno Dan državnosti. Naime, Škoro čvrsto zagovara stav da bi se spomenuti praznik trebao obilježavati na samom kraju svibnja.

‘Vratit ćemo državu Narodu’

“Dragi prijatelji, s radošću vam čestitam Dan državnosti. Iduće godine proslavit ćemo ga zajedno na dan koji je ustanovio prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman, 30. svibnja. Taj dan su nam, kao i puno toga, jednostavno uzeli. Vratit ćemo 30. svibnja kao Dan državnosti, vratit ćemo državu Narodu i ništa nas na tom putu ne može zaustaviti”, napisao je te uz čestitku priložio svoju pjesmu ‘Domovina’.

Inače, do 2001. godine Dan državnosti se obilježavao 30. svibnja u spomen na konstituiranje prvog višestranačkog Sabora 1990. godine. Danas se taj datum obilježava kao spomendan – Dan Hrvatskoga sabora. Proslava tog blagdana prebačena je na 25. lipnja jer je na taj dan 1991. godine Hrvatski sabor donio Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske proglašavajući Republiku Hrvatsku samostalnom i neovisnom državom.

Željka Orešković
Telegram autor
1298 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program