Politika & Kriminal

I u Splitsko-dalmatinskoj županiji učenici prelaze na online nastavu. U škole idu samo niži razredi

Također se obustavlja održavanje praktične nastave u školskim objektima

11.05.2020., Zagreb - Osnovna skola Odra. U skolama zapocinje nastava za ucenike od prvog do cetvrtog razreda ciji roditelji odluce dovesti djecu u skolu dok ce ostali nastaviti pratiti nastavu od svoje kuce. Photo: Emica Elvedji/PIXSELL
FOTO: Emica Elvedji/PIXSELL

Zbog trenutne epidemiološke situacije, u Splitsko-dalmatinskoj županiji nastava će se u školama po modelu A održavati samo od 1 do 4 razreda osnovnih škola, dok će svi ostali imati nastavu po modelu C, online, izvijestio je u četvrtak Županijski stožer Civilne zaštite.

Na preporuku epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije i nakon konzultacija s Nacionalnim stožerom Civilne zaštite, kao i Ministarstvom znanosti i obrazovanja, održavanje nastave za učenike osnovnih i srednjih škola i studente Sveučilišta u Splitu provodit će se po modelu C odnosno online.

Obustavlja se održavanje i prakse

Nastava za učenike razredne nastave osnovnih škola, od 1. do 4. razreda, nastava će se održavati po modelu A odnosno neposredno u školi, priopćio je Županijski stožer Civilne zaštite. Također se obustavlja održavanje praktične nastave u školskim objektima.

Iz Županijskog stožera su pozvali na pridržavanje svih epidemioloških mjera i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a u slučaju promjene epidemiološke situacije te eventualne nove upute za organiziranje nastave, školske će ustanove biti na vrijeme obaviještene.

I učenici iz Grada Zagreba i Zagrebačke županije prelaze na C model nastave, prema kojemu, svi osim maturanata i učenika razredne nastave, prelaze na online sustav.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu