I za večeras su najavljeni prosvjedi diljem Srbije. Organizatori ovaj put pozivaju građane “neka sjede”

Pozivom na mirna okupljanja, kako navode, žele pokazati da nisu oni ti koji su nasilni

ZADNJA IZMJENA: srp 9, 2020

Prosvjedi u Srbiji nastavit će se i večeras. Potvrđuju to pozivi koji se šire po društvenim mrežama, a u kojima se građane na ulice poziva u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Čačku, Zrenjaninu i drugdje.

U nekim gradovima se na okupljanja poziva od 18, a negdje od 19 sati. U Beogradu bi se trebali okupljati od 18 sati ispred Skupštine. Osobe koje pozivaju na prosvjed ističu kako njime građani trebaju pokazati da nisu nasilni.

Poziv na sjedenje

Mladi beogradski politolog na svom je Twitter profilu objavio: “Večeras #SediDole jer građani koji ne žele nemire i sukobe trebaju se odvojiti od angažiranih skupina huligana koji će izazivati sukobe!”

I skupina građanskih aktivista “Građanski otpor” objavila je kako je predsjednik Aleksandar Vučić među njih ubacio “kriminalne elemente”. “Pokažimo tko smo mi, a tko su oni. Mi ćemo da sjednemo!”, dodaju pozivajući građane na večerašnji prosvjed.

Poziv sugrađanima da večeras u 18 sati dođu ispred Skupštine Srbije podijelio je i lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović, uz napomenu da odjenu bee majice kako bi pokazali ” da nisu ravnozemljaši i huligani i time napraviti jasnu distinkciju između policijskih huškača i nas koji smo došli da iskažemo nezadovoljstvo.”

Nastavak prosvjeda i u Novom Sadu, Nišu…

Novosadski Radio021 objavio je kako će se večeras nastaviti prosvjedi i u Novom Sadu i to s okupljanjem na Trgu slobode, dok je portal Južne vesti objavio da se prosvjedi nastavljaju i u Nišu, Vranju i Leskovcu. Također su naveli kako su organizatori poručili svima koji žele napadati policiju da ne dolaze.

Nova.rs piše kako se na nastavak prosvjeda u 19 sati u Novom Pazaru poziva još od jučer navečer. Jedan od organizatora prosvjeda, Irfan Ugljanin, za taj je portal izjavio da prosvjed treba biti miran. Na prosvjede se putem Twittera poziva i u Čačku i Zrenjaninu.

Nakon sastanka stožera za koronavirus, premijerka Ana Brnabić danas je objavila novu mjeru za Beograd kojom se zabranjuje organizirano okupljanje za više od 10 ljudi na otvorenom i zatvorenom. Ne zna se još od kada će mjera biti na snazi, no pretpostavlja se da će biti donesena sutra na sjednici vlade, piše Blic.

Zdravka Grund
Telegram autor
2043 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program