Iako tijekom kampanje nije prestao urlati o tome, Trump je, izgleda, odustao od pokretanja istrage protiv Clinton

To je danas izjavila njegova savjetnica Kellyanne Conway

ZADNJA IZMJENA: stu 22, 2016
Foto: AFP

Administracija američkog predsjednika Donalda Trumpa neće tražiti istragu protiv Hillary Clinton i slučaja s privatnim mail serverom, upravo je izjavila nekadašnja šefica Trumpove kampanje, a sadašnja savjetnica u tranzicijskom timu Kellyanne Conway, javlja CNN.

“Smatram da kad vam izabrani predsjednik, i prije inauguracije, kaže da ne želi forsirati ove optužbe, to šalje vrlo snažnu poruku, ton i sadržaj”, kazala je u intervjuu Conway za za televizijsku mrežu MSNBC.

‘Pomoći će joj da zacijeli’

Conway je rekla i da se “Clinton i dalje suočava s činjenicom da je mnogo Amerikanaca ne doživljava vjerodostojnom i iskrenom”, no dodaje da “ako Donald Trump (odustajanjem od istrage) može pomoći u njezinom iscjeljenju, onda je to možda ispravan potez.”

Tvrdio da joj je mjesto u zatvoru

Afera je izbila kada je otkriveno da ja Clinton kao državna tajnica za primanje i slanje poslovne korespondencije koristila privatni server, a zbog cijelog slučaja, istragu je otvorio FBI. Tijekom žestoke izborne kampanje, Trump je često tvrdio da je njegovoj protukandidatkinji mjesto u zatvoru.

Samim time, Trump je, strogo gledano, prekršio izborno obećanje dano u debati početkom listopada, kada je izjavio da će, “ako pobijedi, narediti državnom odvjetniku da angažira posebnog tužitelja i istraži situaciju.”

Ira Kralj
Telegram autor
1293 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program