Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

IDS će podršku dati lijevoj koaliciji, crnokošuljaši i desnica ne dolaze u obzir, kažu čelnici te stranke

Valter Flego i Boris Miletić kazali su da su njihova tri mandata realna

08.11.2015., Pula - Valdebek - Predsjednik IDS-a Boris Miletic sa suprugom Larom glasovao je na birackom mjestu MO Valdebek.
Photo: Dusko Marusic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Koalicija IDS-PGS-Lista za Rijeku po izlaznim anketama ostvarila je tri mandata u novom sazivu Hrvatskog sabora. Čelnici IDS-a, stranke koja je na prošle parlamentarne izbore izašla u sklopu Kukuriku koalicije, a na ove zajedno s PGS-om i Listom za Rijeku, izjavili su da će podršku dati samo lijevo liberalnoj koaliciji.

“Nama je za koaliciju prihvatljiva samo lijevo liberalna koalicija”, izjavio je za Novu TV Valter Flego, istarski župan iz redova IDS-a. “Ova tri mandata su realna, mi smo ponudili građanima program decentralizacije. Liberalno lijevi centar je naša opcija za koaliciju, nećemo koalirati s desnicom ni crnokošuljašima”, kazao je i predsjednik stranke Boris Miletić (na fotografiji).

Giovanni Sponza, tajnik IDS-a, kazao je da su pogodili što nisu izašli na izbore s koalicijom Hrvatska raste te da će pričekati službene rezultate izbora, koji će pokazati koliko su mandata dobili, no i on je rekao da je stranka sklona lijevoj koaliciji te istaknuo da su IDS-u Istra i Istrani na prvome mjestu, prenosi HRT.