Politika & Kriminal

IDS izabrao novog predsjednika stranke, Dalibora Pausa

Paus IDS preuzima nakon što ga je sedam godina vodio Boris Miletić

11.09.2021., Porec - Izborna skupstina Istarskog demokratskog sabora (IDS). Dalibor Paus.
Photo: Sasa Miljevic/PIXSELL
FOTO: Sasa Miljevic/PIXSELL

Istarski demokratski sabor održao je danas u Poreču svoj Sabor te izabrao novo vodstvo stranke. Tako je za novog predsjednika s 208 glasova za i tri protiv izabran je Dalibor Paus, piše N1 Paus, koji je inače po struci profesor matematike, a obnaša funkciju načelnika u općini Barban, bio je jedini kandidat za predsjednika stranke.

Za tu se funkciju, kako je kazao, odlučio kandidirati “iz istog razloga zbog kojeg je i ušao u politiku.“ “Osjećam potrebu staviti svoje vrijeme, znanje i vještine na raspolaganje zajednici kad je to potrebno. Volim svoj kraj i svoje ljude, a politike IDS-a su mi u srcu, njih svakodnevno živim i uvjeren sam da politike naše stranke savršeno oslikavaju prioritete, interese i potrebe našeg podneblja”, kazao je nakon izbora novi šef stranke.

Izabrani i potpredsjednici

Također je rekao kako su zadnji izbori pokazali da se stranka mora mijenjati te da su to i spremi ponuditi. Vjeruje da će vratiti povjerenje birača i da će „većina Istre biti obojana u zeleno”. “Moramo dobro razmotriti sve što se dogodilo u ovih nekoliko mjeseci i uzroke izbornih rezultata koji nisu onakvi kakve smo mi očekivali, ali nisu loši i vidjeti koji će biti prvi potezi. Sigurno ćemo osvježiti naše programske deklaracije i ići ćemo u izmjene statuta”, kazao je Paus, a prenio Jutarnji.

Uz Pausa su danas izabrani i potpredsjednici stranke: Ariana Brajko Gall, Valter Glavičić, Marko Paliaga, Loris Peršurić i Elena Puh Belci. Sabor je potvrdio i članove Predsjedništva i Garantnog odbora stranke.

Miletićev oproštajni govor

Prije izbora novog predsjednika oproštajni govor održao je dosadašnji Boris Miletić koji je poručio kako je IDS postao i ostao prepoznatljiv politički brend koji bez obzira na izborne udarce u pojedinim sredinama i gubitak vlasti, s novim vodstvom ulazi u fazu restrukturiranja i novog rasta.

Miletić je istaknuo kako se u posljednjih osam godina članstvo IDS-a utrostručilo i da danas broji gotovo osam tisuća članova i članica. Također je, između ostalog, kazao kako je došlo vrijeme da stranka vrati pozicije koje su izgubljene na prošlim izborima.

“To je zadatak kojeg će preuzeti novo vodstvo. Ja ću se u sljedeće četiri godine fokusirati na Županiju i strateške projekte, a novom vodstvu isvima apeliram da čuvaju ono po čemu je IDS postao prepoznatljiv – naše liberalne vrijednosti, regionalizam i kulturu tolerancije”, zaključio je Miletić.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu