Još jedan HDZ-ov zastupnik nije sve prijavio u imovinsku. Ima ingeniozno objašnjenje: ‘Ma, to supruga gradi’

Domagoj Mikulić u imovinsku karticu nije upisao građevinsko zemljište u Osijeku na kojem se upravo gradi kuća

ZADNJA IZMJENA: svi 19, 2019
Foto: Pixsell/Telegram

Domagoj Mikulić (31) HDZ-ov zastupnik u Hrvatskom saboru u svoju imovinsku karticu nije upisao građevinsko zemljište u Osijeku, na kojem njegova supruga gradi veliku obiteljsku kuću. U osječkom Donjem gradu, u Krstovoj ulici, radovi su već poodmakli, buduća obiteljska zgrada već je pod krovom, a iza nje, u dvorištu gradi se i pomoćni objekt i garaža.

Na tabli ispred gradilišta piše kako je investitor Nikolina Mikulić. U izvatku iz zemljišne knjige, pak, stoji kako je to ”stambeno-poslovna zgrada, tri zgrade i dvorište” na ukupnoj površini od 622 metra četvorna. Supruga HDZ-ovog saborskog zastupnika Domagoja Mikulića, također je vidljivo na izvatku iz zemljišne knjige Općinskog suda u Osijeku, uknjižila se kao vlasnica temeljem kupoprodajnog ugovora od 5. svibnja 2017.

Gradnja kuća ozbiljno napreduje Telegram

Prijavio samo stan

U imovinskoj kartici koju je zastupnik Mikulić ispunio dva mjeseca nakon toga, međutim, spominje se samo stan u Osijeku, dok o nekretnini čija je vlasnica njegova supruga nema ni slova. Mikulić je napisao da posjeduje četvrtinu stana u Osijeku, veličine 81 metar četvorni, te da je svoj udio u stanu stekao nasljeđem i da je suvlasnik s trećim osobama. Stan je procijenio na 553.000 kuna, što znači da njegov udjel vrijedi 138.250 kuna.

Ni on ni supruga, investitorica njihove obiteljske kuće, na kojoj se već vijori hrvatska zastava, nemaju ni ušteđevine, niti dionice, ali ni bankovnih kredita. Supruga je od svibnja 2011. zaposlena o osječkoj Saponiji, s mjesečnim primanjima od oko 4700 kuna, dok je plaća zastupnika Mikulića 13.162,34 kune.

‘To supruga gradi’

Zastupnik Mikulić, otkako je 9. srpnja 2017. stupio na dužnost, ispunio je još jednu imovinsku karticu. Jedina promjena u odnosu na prvu vidljiva je u rubrici ”podatci o djeci”. Dok u prvoj piše kako nema djece, u drugoj, ispunjenoj 15. siječnja ove godine, stoji kako ima djece. Sve ostalo isto je kao i u prvoj imovinskoj kartici, dakle ni u drugoj imovinskoj kartici nije naveo nekretninu u vlasništvu svoje supruge, koja je, kako se vidi na našim slikama, već u poodmakloj fazi izgradnje.

‘Kuću gradi supruga, svojim novcem’, kaže gospodin Mikulić Telegram

U razgovoru za Telegram zastupnik Mikulić rekao je kako će obiteljsku kuću kada bude dovršena svakako prijaviti u imovinsku karticu. Na pitanje zašto nije prijavio bar građevinsko zemljište na kojem niče obiteljska kuća, ponovio je kako je investitorica njegova supruga te da je novac za gradnju kuće dobila od roditelja. “Tu kuću gradi moja supruga, svojim novcem, odnosno novcem koji je dobila od roditelja i kad bude završena prijavit ćemo je u imovinsku karticu.

Izvlači se kao Tolušić

Na upit Telegrama je li njegova supruga kupila i zemljište, odgovorio je potvrdno, a na pitanje zašto zemljište nije prijavio u imovinsku karticu, odgovorio je slično kao ministar Tomislav Tolušić kada smo ga nedavno pitali zašto je u imovinskoj kartici upola smanjio kvadraturu kuće u Virovitici. “Konzultirao sam se s onima [mislio je valjda na Povjerenstvo za odlučivanje o sukoba interesa] pa je rečeno da sve prijavim kada se kuća završi”, kaže za Telegram Domagoj Mikulić.

Inače, Mikulić je prije zastupničkog mandata radio kao tajnik Županijske organizacije HDZ-a Osječko-baranjske županije gdje se zaposlio početkom rujna 2015. a poslodavac mu je bila Hrvatska demokratska zajednica. Mikulić je krajem prosinca prošle godine ponovno izabran za predsjednika Mladeži HDZ-a osječko-baranjske županije, a bio je i kandidat za predsjednika Općinskog odbora HDZ-a Osijeka.

Drago Hedl
Istraživački novinar
519 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program