Politika & Kriminal

Indija nikad nije imala više novozaraženih u danu, njih 200.739

Ukupan broj zaraženih u Indiji dosegao je 14,1 milijuna

A medical worker inoculates a policeman with a dose of the Covishield, ChAdOx1 nCoV-19 coronavirus vaccine, at a civil hospital in Ajnala village, about 28 km from Amritsar on April 1, 2021, as India expanded its coronavirus vaccination drive to the 45-60 age group. (Photo by NARINDER NANU / AFP)
FOTO: AFP

Indija je u četvrtak izvijestila o rekordnih 200.739 slučajeva zaraze covidom-19 u posljednja 24 sata, čime je dnevni broj novozaraženih po prvi puta premašio 200 tisuća, pokazali su podaci ministarstva zdravstva.

Kako je objavljeno, od covida-19 je umrlo 1038 ljudi, čime je ukupan broj smrtnih slučajeva od početka epidemije u južnoazijskoj zemlji porastao na 173.123.

Ukupan broj zaraženih u Indiji dosegao je 14,1 milijuna, što je odmah iza Sjedinjenih Država, zemlje koja predvodi globalni crni popis s 31,4 milijuna slučajeva zaraze koronavirusom.

Indija je od 2.travnja dnevno ima najviše novozaraženih na svijetu

Indija je ranije ove godine imala manje od 10 tisuća novih slučajeva dnevno, no od 2. travnja po broju novozaraženih je najpogođenija država na svijetu.

Najgore je u najbogatijoj saveznoj državi Maharashtri, čiji je glavni grad Mumbai, u kojoj je registrirana četvrtina svih slučajeva u zemlji. Tamo su od srijede na snagu stupile stroge restriktivne mjere.

 

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu