Inicijativa ‘Zagreb te zove’ poziva građane da Holding, koji kupuje skupe aute, zatrpaju autićima

Na taj način žele upozoriti na činjenicu da će Grad potrošiti više od 19 milijuna kuna za nabavku 312 auta

ZADNJA IZMJENA: kol 7, 2020
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Ogorčeni time što Grad Zagreb i sedam javnih tvrtki kojima upravlja nabavljaju nova vozila, od čega su neka i luksuzna, iz inicijative Zagreb te zove odlučili su napraviti satirčki performans naziva “Vozi miško dok se grad raspada”.

Kažu kako su pomoću donacija u vidu autića odlučili pomoći Zagrebačkom holdingu u nabavci, a sve kako bi se uštedjelo na sredstvima te ih se usmjerilo za redovito održavanje grada.

“Molimo građane da iz svojih zaliha uzmu i doniraju autiće. U ponedjeljak, 10. kolovoza 2020.godine, dođite ispred zgrade Zagrebačkog holdinga u ulici grada Vukovara 41 od 9-11 sati i parkirajte autiće”, poručili su iz inicijative.

Autiće možete ostaviti i za vikend

Naglašavaju kako građani, u slučaju da ne mogu doći u ponedjeljak, autiće mogu ostaviti i preko ovog vikenda na Trg kralja Tomislava – kod spomenika u vremenu od 17 – 18 sati. “Mi ćemo ih preuzeti, evidentirati donaciju i parkirat ćemo ih u ponedjeljak umjesto vas”, poručuju organizatori.

Kako je izvijestio Večernji list Grad Zagreb i njegove tvrtke namjeravaju sklopiti okvirni sporazum za najam 312 vozila sveukupne vrijednosti veće od 19 milijuna kuna. U Gradu i Holdingu kažu da je prethodni okvirni sporazum za najam osobnih vozila istekao 2019. te je stoga pokrenut novi otvoreni postupak javne nabave.

No ostalo je nejasno kome su namijenjeni naručeni luksuzni osobni automobili poput A6 BMW-a 5 ili Mercedesa E klase.

Andrej Dimitrijević
Telegram autor
198 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program