Inspekcija je gotova sa školom u kojoj je žigosana učenica; traže smjenu ravnatelja

Škola će zbog nepravilnosti koje su utvrđene nadzorom platiti i novčanu kaznu

ZADNJA IZMJENA: velj 12, 2019

Nakon nadzora provedenog u Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi u Zadru, gdje je mladić prošlog tjedna žigosao dvoje svojih prijatelja, prosvjetna inspekcija predložila je školskom odboru da razriješi ravnatelja Jozu Dragića.

“Prosvjetna inspekcija danas nas je izvijestila o rezultatima nadzora u Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi Zadar. S obzirom na utvrđeno stanje, školskom odboru upućen je prijedlog za razrješenje ravnatelja, dok je za dva zaposlenika predloženo izdavanje pisanog upozorenja uz mogućnost otkaza ugovora o radu”, potvrdila je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Školi izrečena i novčana kazna

Inspekcijskim nadzorom utvrđeno je još nepravilnosti u radu škole zbog čega je izrečena i novčana kazna, kao i nalog za ispravljanje svih tih propusta. Za sada ministrica ne otkriva o kojim se propustima točno radilo.

“Kao što sam već nekoliko puta naglasila, ponovit ću da škola mora biti mjesto nulte tolerancije na bilo koji oblik nasilja ili diskriminacije, a svi dionici u sustavu, prije svega učitelji i ravnatelji, imaju odgovornost štititi sustav od nasilja i prevenirati ovakve situacije”, naglasila je ministrica Divjak.

Ravnatelj Dragić banalizirao je žigosanje koje se dogodilo u školi, tvrdeći kako je sve to bila “dječja igra”. Rekao je kako o incidentu nje obavijestio policiju jer su ga to molila djeca. Uz to, prozvao je medije da su od svega napravili senzaciju, a za incident je optužio djecu koja se upisuju po posebnom, individualiziranom programu, dodajući kako su u pitanju učenici s poteškoćama u razvoju.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program