Politika & Kriminal

Ipak stiglo oko 17 tisuća novih doza Moderne, s danom zakašnjenja. Liječnici frustrirani

Svi smo frustrirani činjenicom da teško možemo organizirati cijepljenje, kažu iz Štampara

23.02.2021., Zagreb - Hrvatski zavod za javno zdravstvo organizirao je punkt na Mihaljevcu za cijepljenje gradjana protiv covida-19. Ministar zdravstva Vili Beros Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
FOTO: Sanjin Strukic/PIXSELL

Jutarnji je jutros objavio vijest kako su liječnici primarne zdravstvene zaštite u Zagrebu očekivali da će danas dobiti nove doze Moderina cjepiva, ali im je rečeno kako cjepivo nije stiglo. Zato su neki od njih navodno morali otkazati zakazana cijepljenja.

“Ne znam kada ću nastaviti s cijepljenjem pacijenata zato što oni koje sam namjeravala naručiti za danas neće dobiti svoju dozu jer sam dobila informaciju da cjepivo nije stiglo”, rekla im je jedna od doktorica.

“Svi smo frustrirani činjenicom da teško možemo organizirati cijepljenje nekoliko tjedana ili mjeseci unaprijed jer cjepivo naprosto ne stiže prema dogovorenim rokovima. Morali smo se prilagoditi i tako će biti i ubuduće. Čim cjepivo stigne, mi ćemo ga prema zahtjevima liječnika isporučiti u ordinacije, odnosno na punktove domova zdravlja”, rekla je dr. Sandra Šikić, zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampar.

Dan zakašnjenja

U međuvremenu je ipak stigla vijest da je Modernino cjepivo stiglo. Doduše, umjesto jučer, stiglo je danas.

Reporterka N1 Matea Dominiković objavila je da je u Hrvatsku danas stiglo najavljenih 16.800 doza Moderne. Dodala je kako 32.000 AstreZenece, umjesto dogovorenih 50.000, stiže u nedjelju.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu