Iranski političar ponudio je tri milijuna dolara u gotovini čovjeku koji ubije Trumpa

Političar koji je ponudio taj novac kaže da će ubijeni general Sulejmani biti opasniji nakon smrti nego li za života

ZADNJA IZMJENA: sij 21, 2020
Foto: parliran.ir/AFP

Iranski političar najavio je da će onoga tko ubije američkog predsjednika Donalda Trumpa nagraditi s tri milijuna dolara u gotovini. Ahmad Hamzeh, zastupnik u Iranskom parlamentu sasvim je ozbiljno rekao zakonodavcima da će platiti osobi koja ubije Trumpa tri milijuna dolara. Hamzeh je inače zastupnik iz pokrajine Kerman, koja je i rodna pokrajina ubijenog Kasema Sulejmanija, vođe Kudsa. Iranske vlasti su se zaklele da će osvetiti njegovo ubojstvo.

U vatrenom govoru u utorak, Hamzeh se zakleo da će Sulejmani biti mnogo opasniji za Ameriku mrtav nego li da je ostao živ. Tvrdi da Iranci sada žele osvetiti ubijenog Sulejmanija. Iskoristio je priliku pa je i napao Trumpovu administraciju zbog ubojstva Sulejmanija, koja tvrdi da je iranski general morao biti preventivno likvidiran, budući da je planirao ubijati Amerikance, piše Reuters.

Dotaknuo se i nuklearnog sporazuma

“Hoće li vaša veleposlanstva u regiji biti sigurna? Ako vaša veleposlanstva planiraju ubijati naše nedužne ljude, smijemo li ih mi uništiti? Jesu li vaše vojne baze i centri u regiji korisni ili štetni za narode? Smijemo li ih mi uništiti u preventivnim napadima?”, zapitao se Hamzeh.

Govoreći o nuklearnom sporazumu iz 2015., koji je ukinula Trumpova administracija, Hamzeh je imao što za reći. “Da smo sada imali nuklearno oružje, bili bismo sigurni od napada. Sada kada je Europa odustala od svojih obećanja, predlažem da se udaljimo od sporazuma što prije i lansiramo nuklearno oružje. Hajdemo svijetu nagovijestiti da smo se pridružili klubu država s nuklearnim oružjem”, zaključio je Hamzeh.

Ivan Luzar
Telegram autor
1808 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program