Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Ispada da nema tko se nije u Republici Srpskoj pokušao obogatiti na koroni: sad je uhićen šef dobojske bolnice

Uhićen je u sklopu istrage o zloporabama javnih fondova tijekom pandemije. Inače, u tijeku je i suđenje za respiratore

FOTO: Screenshot/ATV

Ravnatelja bolnice u Doboju uhitila je u srijedu policija u BiH u sklopu istrage o zloporabama javnih fondova tijekom pandemije prouzročene koronavirusom, prenijeli su lokalni mediji.

Ravnatelj Mladen Gajić priveden je nakon što su policijski istražitelji MUP-a Republike Srpske obavili pretragu u bolnici, a u sklopu iste operacije uhićen je i vlasnik jedne privatne tvrtke iz Banje Luke Vladimir Vuletić.

Nabava i financijske malverzacije

Gajića se za sada tereti zbog zloporaba povezanih s nabavkom zaštitne opreme za medicinsko osoblje koje je skrbilo za oboljele od koronavirusa, dok je Vuletić priveden pod sumnjom na financijske malverzacije pri nabavci termalnih kamera što ih je kupovao Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.

Prošlog je tjedna uhićen i direktor tog instituta Branislav Zeljković, a njega se tereti da je sudjelovao u preprodaji medicinskih sredstava i zaštitne opreme koja je u inozemstvu kupovana po jednoj cijeni, a unutar BiH preprodavana po višestruko uvećanim iznosima.

U tijeku suđenje za respiratore

Pred Sudom BiH i daje traje suđenje predsjedniku vlade Federacije BiH Fadilu Novaliću koji je, zajedno s ministricom financija Jelkom Miličević i bivšim ravnateljem civilne uprave Fahrudinom Solakom, optužen za sumnjivu nabavku respiratora za bolnice u tom entitetu tijekom pandemije.

Novalić i njegovi suradnici terete se za pronevjeru sredstava iz entitetskog proračuna jer su respiratori kupljeni u Kini višestruko preplaćeni.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više