Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Ispitan tata dječačića koji je umro u automobilu u Kninu. Državno odvjetništvo ne traži istražni zatvor

'Ocijenjeno je', pišu, kako za to nema zakonskih uvjeta'

08.06.2021. Knin - Bezivotno tijelo djeteta pronadjeno je u  u parkiranom automobilu

Photo:Dusko Jaramaz/PIXSELLL
FOTO: PIXSELL

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku javlja da nisu predložili istražni zatvor za oca koji je u Kninu ostavio sina u autu na suncu, nakon čega je dječak preminuo. Kako pišu, “ocijenjeno je kako za to nema zakonskih uvjeta”.

Na svojim stranicama su objavili priopćenje u kojem navode da je 34-godišnjak ispitan, nakon čega ga, kako se da zaključiti, puštaju na slobodu.

Čekaju se rezultati obdukcije

Kako pišu, hrvatski državljanin (1987.) je “priveden uz kaznenu prijavu zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela povrede djetetovih prava…”.

Nadalje objašnjavaju: “Prema navodima kaznene prijave, postoji osnova sumnje da osumnjičeni 34-godišnjak, 8. lipnja 2021. oko 8,00 sati u Kninu, iz nepoznatih razloga nije odvezao dijete (2015.) u dječji vrtić, već ga je ostavio u zaključanom automobilu na parkiralištu, a kada je oko 15,00 sati, nakon poziva supruge, otišao do automobila zatekao je dijete bez svijesti te ga iznio iz automobila. Djelatnici hitne pomoći pokušali su reanimirati dijete, no nisu uspjeli te je u 15,30 sati konstatirana smrt djeteta”.

“O daljnjem postupanju državnog odvjetništva bit će odlučeno nakon što državnom odvjetništvu budu dostavljeni rezultati pregleda i obdukcije djeteta”, dodaju na kraju.

Što se vjerojatno dogodilo

Prema rekonstrukciji događaja koju su objavili lokalni mediji, 34-godišnjak je toga jutra sina vodio u vrtić. Na putu do vrtića dobio je poziv na mobitel da se hitno javi u vojarnu. Parkirao je i otišao, a dječak je vjerojatno zaspao na svome sjedalu jer je bilo rano jutro.

Otac je automobil ostavio preko puta vojarne na parkiralištu. Zaokupljen obvezama na poslu, pišu mediji, zaboravio je na dijete. Sve dok ga oko 15 sati nije nazvala supruga i pitala gdje im je sin jer ga u vrtiću nema. Tek tada je shvatio, otrčao u vozilo i našao mrtvo tijelo. Zbog tragične smrti dječaka kninska gradska uprava donijela je odluku da u četvrtak u tom gradu bude proglašen Dan žalosti.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više