Istarski načelnik ispsovao novinarku koja ga je pitala o nelogičnostima u imovinskoj kartici

Novinarka se veće neko vrijeme bavi kaosom koji vlada u njegovoj imovinskoj kartici

ZADNJA IZMJENA: velj 12, 2020
Foto: Opcina Tar Vabriga

Načelnik istarske općine Tar Vabriga, Nivio Stojnić, danas je vulgarno napao novinarku Glasa Istre Chiaru Bilić koja ga je pokušala pitati o nelogičnostima koje je uočila u njegovoj imovinskoj kartici. Kada ga je pitala zašto nije prijavio svoj OPG, Stojnić joj je odgovorio da mu “popuši kurac”, javlja Glas Istre.

„Nazvala sam gospodina Stojnića danas oko 11,40 sati da ga upitam zašto u svojoj imovinskoj kartici nije naveo svoj OPG. On je na to u više navrata ponavljao istu prostotu – ‘oćete mi popušiti kurac, možete mi popušiti kurac’. Ja sam ga potom upitala znači li to da mi neće odgovoriti na pitanje, a on je i dalje ponavljao istu rečenicu. Tu je naš razgovor završio”, rekla je novinarka koja o Stojniću izvještava posljednjih tjedana.

Kaos u imovinskoj kartici

Novinarka je dodala kako je bila iznenađena takvom reakcijom načelnika Stojnića, budući da je do sada uglavnom bio smiren i ljubazan. Glas Istre piše kako je moguće da se načelnik na Chiaru Bilić naljutio zbog teksta u kojem opisuje kaos koji vlada u njegovoj imovinskoj kartici. Ona je, naime, otkrila da se ne može utvrditi kako je Stojnić stekao dobar dio svoje imovine, a problematično je i to što nije nimalo ažuran u prijavljivanju promjena u imovinskoj kartici, piše Glas Istre,

Od novinarkinih otkrića o Stojnićevoj imovini vrijedi istaknuti to kako načelnik ima dvije kuće, od kojih za jednu zna da ju je naslijedio, ali nije siguran koju. Zanimljivo je i to što nije uspio objasniti kako je iznenada porasla vrijednost njegove ribarske kočarice. Brod proizveden 1972. godine Stojnić je u imovinskoj kartici iz 2009. godine procijenio na 870 tisuća kuna, da bi četiri godine kasnije napisao kako kočarica vrijedi 1,3 milijuna kuna. Na izravni upit o toj nelogičnosti kazao je kako se „možda nešto nadogradilo”.

Vedran Vrabec
Telegram autor
2137 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program