Politika & Kriminal

Istražitelji doveli Bačića na HRT, ponovno mu pretražuju ured

To je već drugi put da su istražitelji s Bačićem na Prisavlju

FOTO: Telegram

Telegramu je potvrđeno kako je na Prisavlju u tijeku pretraga ureda, a kojoj prisustvuje i sada već bivši ravnatelj Hrvatske radiotelevizije (HRT), Kazimir Bačić. On je tamo doveden u kombiju iz Remetinca gdje se nalazi u istražnom zatvoru. U pitanju je nastavak potrage za dokazima, što je dio uobičajene procedure, kakva je viđena i u aferi Janaf kada je Dragan Kovačević vođen na pretrage više stanova koje je koristio. Neslužbeno doznajemo da su s njim išli u ured ravnatelja tehnike, a koji je koristio dok je bio na toj funkciji.

Naime, policija je s Bačićem na HRT-u bila i 30. lipnja, kada je uhićen u velikoj akciji, a pri čemu su pretresali i njegov ured. USKOK Bačića sumnjiči da je trgovao utjecajem i nosio mito od 50.000 eura pokojnom gradonačelniku Milanu Bandiću koji je zauzvrat poduzetniku Milanu Lončariću trebao omogućiti građevinski projekt “Vrtovi svjetla” na prostoru bivše tvornice TEŽ i legalizirati dogradnju na objektu u Radićevoj ulici u centru Zagreba. Sumnja se da je Bačić nagrađen stanom.

Brojač novca donijeli su istražitelji

Inače današnji Jutarnji list razriješio je dilemu oko navodnog brojača novca pronađenog u kući Kazimira Bačića. Prema njihovim izvorima, kod Bačića je pronađena veća svota novca koju je bilo lakše prebrojiti brojačem pa su se policajci poslužili svojim službenim brojačem, a kojeg su nosili i u pretragu stana u Radićevoj.

Kutiju u kojoj se brojač nalazi snimile su kamere i fotografi dok su je istražitelji prenosili, pa je na prvu ispalo da je Bačić, poput Dragana Kovačevića u famoznom klubu u Slovenskoj, također imao brojač.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu