Telegram doznaje: Istražitelji misle da su Klicine ubojice iz inozemstva

Istraga je u ranoj fazi, ali se spominje veza sa stranim državama

ZADNJA IZMJENA: svi 3, 2015
Foto: PIXSELL

Izvor Ministarstva unutarnjih poslova s kojim je Telegram razgovarao rano jutros nije želio previše špekulirati oko likvidacije jednog od najvećih šefova hrvatskog podzemlja Vinka Žuljevića Klice, ali tvrdi da su počinitelji vjerovatno stigli iz inozemstva.

‘Gospodin Žuljević je ubijen u klasičnoj zasjedi, a to gotovo sigurno upućuje na planirano ubojstvo koje se duže vrijeme pripremalo’, objašnjava naš upućeni sugovornik.

Uz ograde da je riječ o jako ranoj fazi istrage neki raniji tragovi, koji bi mogli otkriti motive i naručitelje likvidacije Vinka Žuljevića Klice, povezuju se njegovim legalnim i ilegalnim poslovima koje je imao u nekim od država istočne Europe. To policija pouzdano zna od ranijih operativnih obrada i analiza djelovanja organiziranih kriminalnih skupina u Hrvatskoj.

PXL_030515_10566095

Novac iz Hrvatske plasiran u inozemstvo

‘Ono što znamo da je dio novca, na različite načine prikupljenog u Hrvatskoj, Klica dijelom plasirao u različite poslove u inozemstvu. Postoji mogućnost da je jutrošnje ubojstvo povezano s time. Ponavljam, još je rano za bilo kakve konkretnije zaključke’, tvrdi sugovornik Telegrama.

Vinko Žuljević Klica, bivši pripadnik Kažnjeničke bojne HVO-a, i istaknuti pripadnik hrvatskog podzemlja, ubijen je rano jutros u Sesvetama, nedaleko Zagreba.

Igor Alborghetti
Telegram autor
106 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program