Politika & Kriminal

Istražitelji sumnjaju da je Bandić svojoj suradnici ostavio milijune eura na tajnom računu u Dubaiju

Prema neslužbenim informacijama, otvoren je novi krak istrage ilegalno stečene imovine pokojnog gradonačelnika

Tjednik Nacional ovaj je tjedan objavio dronom snimljene fotografije koje su otkrile luksuznu hacijendu pokojnog gradonačelnika Milana Bandića, izgrađenu u hercegovačkim Donjim Mamićima na zemljištu površine 89.409 kvadrata.

“Katastarski dokumenti otkrili su pak tijek operacije prikrivanja Bandićevog nekretninskog carstva koje uključuje bazen s kupalištem, nadograđene zgrade, tajne garaže, šume, voćnjake i pašnjake”, objavio je Nacional, ustvrdivši kako su navedene nekretnine naslijedile Bandićeva udovica i kći.

‘Višemilijunski iznos u eurima’

Jutarnji list pak u tiskanom izdanju za četvrtak piše kako je otvoren još jedan krak istrage o ilegalno stečenoj imovini pokojnog gradonačelnika. Prema neslužbenim informacijama, istražitelji sumnjaju da je Milan Bandić jednoj svojoj suradnici ostavio višemilijunski iznos u eurima, skriven na tajnom računu u Dubaiju.

Zasad nije poznat identitet suradnice kojoj je Milan Bandić, prema tim neslužbenim informacijama, ostavio milijune. No, tvrde, trag tog novca se istražuje.

Ovaj je tjedan istupio i Božo Barbarić, načelnik riječkog PNUSKOK-a s iskustvom obuke u FBI-ju, koji je sa svojim timom vodio istragu protiv Milana Bandića i njegove interesne mreže. „Ova akcija vodila se pod kodnim imenom ‘House’. Ne znam tko je točno dao ime, ali bila je to asocijacija na božićne kućice, glavni grad”, izjavio je za tjednik Globus i otkrio kako su tajno snimili 10.000 sati Bandićevih razgovora. Informacije o potencijalnim novim uhićenjima i ostalim potezima još nisu došle do medija.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu