Istup čovjeka kojeg se spominje kao novog šefa HNS-a: ‘Treba se ispričati zbog koalicije s HDZ-om’

Matija Posavec izrekao je nekoliko iznimno zanimljivih teza u emisiji Nedjeljom u 2

ZADNJA IZMJENA: srp 14, 2019

Međimurski župan i sve istaknutiji HNS-ovac, Matija Posavec, danas je gost Aleksandra Stankovića u Nedjeljom u 2. O njemu se posljednjih mjeseci piše kao o prilično izglednom novom šefu stranke, no zadnjih se tjedana spekulira i kako bi mogao izaći iz HNS-a. Stanković ga je pitao jesu li točne glasine o tome da razmišlja istupiti iz stranke. “Već dvije godine nisam zadovoljan stanjem, ovi procesi nisu dobri za HNS”, odgovorio je.

“Netko treba jasno i konkretno reći, i to ću biti ja. Treba se javnosti i članovima ispričati za ono što je HNS napravio prije dvije godine. Bilo bi bolje da su tada bili novi izbori, a potez HNS-a nije bio ni hrabar ni odgovoran. Sad nam treba novi početak, potpuno drugačiji smjer. Ako to bude tako, tada će i moja uloga u HNS-u biti drugačija i spreman sam to preuzeti i vratiti HNS na put Savke Dabčević Kučar”.

‘Ako me izbace, bit ću nezavisni župan’

Dodao je kako je i prije dvije godine mislio jednako. Iako možda treba napomenuti da tada nije izašao iz HNS-a, poput mnogih drugih članova koji su se prebacili u Glas. “Ovi europski izbori donijeli su mi drugu percepciju. Ovo je dobar trenutak da vidimo kako dalje. Jer sadašnje stanje nije dobro i treba ga mijenjati, na cijeloj političkoj sceni”, kazao je.

Izgovorio je još jednu važnu rečenicu: “Glavni razlog ulaska u koaliciju bila je obrazovna reforma. Ona je počela i HNS sada može izaći iz te koalicije”. Stanković mu je kasnije postavio logično pitanje: što će ako ga izbace iz stranke. Posavec je odgovorio kako će u tom slučaju biti nezavisan međimurski župan.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program