Istupila je Škorina sestra. ‘Predsjednica je licemjerna, a savjetovanje s obitelji je normalno, dio je našeg odgoja’

Vesna Vučemilović bila je na N1; između ostalog se osvrnula i na srednji prst bivše predsjednice

ZADNJA IZMJENA: lip 19, 2020

Sestra vođe Domovinskog pokreta Miroslava Škore i nositeljica liste u IV. izbornoj jedinici, Vesna Vučemilović, komentirala je jučerašnju fotografiju bivše predsjednice, Kolinde Grabar Kitarović, s ispruženim srednjim prstom. Vučemilović je u emisiji Novi dan na N1 televiziji izjavila kako je ta fotografija bivše predsjednice samo jedan u nizu “njezinih čudnih i uvredljivih istupa” kakvih je tijekom njezinog mandata bilo jako puno.

“Ona je imala 5 godina vremena učiniti nešto za žene i za ženska prava. Nije se nešto proslavila, nije se previše ni trudila. Dok ju je gospođa Tomašević molila i slala joj pisma, ona je s njenim mužem pjevala, grlila se, plesala. To samo dokazuje koliko je ona licemjerna. To je licemjerno ponašanje, koje nije svojstveno samo bivšoj predsjednici, nego i nekim drugim članovima”, rekla je Vučemilović.

“Žene moraju odlučiti”

Govoreći o izjavi njezina brata o pobačaju silovanih žena, Vučemilović je rekla da je sam Škoro jučer pojasnio tu izjavu. “Tu nema glagola morati, mogle bi, trebale. Normalno je kad netko donosi važnu odluku u svom životu da se posavjetuje sa svojom obitelji. To je nekakav dio i našeg odgoja, to se interpretiralo jučer na način da smo mi sad u Saudijskoj Arabiji pa će obitelj umjesto te žene odlučiti”, rekla je Vučemilović.

Što se tiče mogućnosti da bi Domovinski pokret mogao zabraniti pobačaj, Vučemilović je rekla da ne treba ići tako daleko.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program