Politika & Kriminal

Ivica Todorić tvrdi da je kazneno prijavio Zdravka Marića

Bivši vlasnik Agrokora sinoć je najavio kako će, citiramo, 'iznijeti važan dokaz protiv Zdravka Marića'. Danas je objasnio na što je mislio

Fugitive Croatian business mogul Ivica Todoric speaks to the media outside Westminster Magistrates' Court in central London on November 7, 2017. 
Fugitive Croatian business mogul Ivica Todoric was arrested in London on November 7 on a European warrant, suspected of falsifying accounts to hide his crisis-hit company's huge debts. / AFP PHOTO / Adrian DENNIS
FOTO: AFP/AFP

Ivica Todorić, bivši vlasnik Agrokora koji je ove godine dobio još jednu optužnicu, i dalje vodi svoju borbu na Facebooku. Todorić se periodički oglašava na toj društvenoj mreži, a u zadnje vrijeme je pisao o, kako kaže, zavjerama.

Osim toga se osvrnuo i na slučaj ministra Zdravka Marića koji je ljetovao s prijateljem na jahti. Nakon što se za to saznalo, Marić isprva nije htio reći o kojem se prijatelju radi te je to napravio tek kada je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa objavilo da otvara slučaj.

Marić je otkrio kako je jahta u vlasništvu Blaža Pavičića. “S obzirom na informaciju iz medija kako Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvara predmet protiv mene, obavijestio sam pisanim putem Povjerenstvo, a ovim putem i javnost, kako sam dio svog ljetovanja proveo na plovilu u vlasništvu obitelji mog prijatelja Blaža Pavičića”, objavio je tada ministar.

‘Objavit ću važni dokaz vezano uz Marića’

Todorić je na svojem Facebooku, prije nego se saznalo s kim je Marić ljetovao, prenio dio objave jednog portala koji je pak sugerirao da je Marić bio na jahti Rusa. Čini se da Todorić ne odustaje od Zdravka Marića, pa je u petak kasno navečer najavio da će sutra ujutro, u subotu, iznijeti “važan dokaz vezan uz njega”.

Formulirao je to ovako: “Poštovani, ovom prilikom želim obavijestiti sve moje pratioce da ću sutra u 09:30 objaviti važni dokaz vezano uz Zdravka Marića”, napisao je Todorić. Što će Todorić objaviti, popratit ćemo ujutro.

Poštovani, ovom prilikom želim obavijestiti sve moje pratioce da ću sutra u 09h30 objaviti vazni dokaz vezano uz Zdravka Marica.

Posted by Ivica Todorić on Friday, August 20, 2021


NOVO

Ivica Todorić javio se u subotu 21. kolovoza, tvrdeći kako kazneno prijavljuje Zdravka Marića i Tončija Korunića.

“Korunić je suvlasnik i Managing Director u InterCapital Croatia, kompanije koja trguje dionicama članica grupe Agrokor. Što Zdravko Maric precizno zna i svjesno mu daje povlaštenu informaciju o Agrokoru, za koju ni ja kao vlasnik ne znam. K tome Marić je ministar Financija RH”, napisao je.

Njegovu objavu možete pročitati u nastavku.

KRIVIČNO PRIJAVLJUJEM Z.MARIĆA I T.KORUNIĆAU iskazu M. Dalic USKOK-u od 12.lipnja 2018 g. izmedju ostaloga Dalic ja…

Posted by Ivica Todorić on Saturday, August 21, 2021

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu