Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Ivošević: 'Kada nešto ne funkcionira nećemo po nekakvim konobama na janjetini dogovarati većine'

Kandidat Centra za dogradonačelnika Splita smatra da će sastaviti novo gradsko vijeće

13.06.2022., Split - Nakon sto su mediji jucer objavili aferu dopisivanja vijecnika Luke Baricica i bivseg zamjenika gradonacelnika Bojana Ivosevica s nepoznatim osobama preko interneta danas je odrzana konferencija za medije na tu temu.
Ivica Puljak, Bojan Ivosevic
  Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL
FOTO: Miroslav Lelas/PIXSELL

Bojan Ivošević, kandidat Centra za dogradonačelnika Splita, komentirao je za Dnevnik Nove TV slabu izlaznost glasača do 16:30 sati koja iznosi tek nešto više od 21 posto.

“Izlaznost je nešto niža, je li do datuma koji je mjesec dana kasnije nego prošle godine, ili je došlo do previranja birača… Sama izlaznost ne znači ništa, samo da dosadašnje ankete ne trebamo uzeti u obzir nego čekati preliminarne rezultate u 21 sat”, kazao je Ivošević. Na pitanje čime u šaci drži Ivicu Puljka, Ivošević kratko odgovara: “Mislim da svojom čašću i poštenjem. On mi na neki način drži leđa i potpora mi je u političkoj areni.”

Novinarka ga je pitala i o navodnoj seks aferi i smatra li da bi mu ona mogla naštetiti. “Ja kampanju ne bih komentirao, neke stvari koje su neki ljudi radili idu njima na čast. U kampanji smo vrlo jasno komunicirali naše projekte koje želimo ostvariti u iduće tri godine”, kazao je.

Glasovi Torcide i slaganje većine

Na priče da Puljku donosi glasove Torcide, Ivošević odgovara: “Ne valja miješati nogomet i navijače u političku arenu. Svaki navijač i kao svaki građanin ima svoja politička stajališta. Netko je lijevo, netko je desno”, rekao je, na što mu ju Jurišić kazala da se tijekom kampanje slikao na Poljudu. “To su moje privatne stvari, već dugo idem na Hajduka, ne bih to dovodio u politički kontekst”, kazao je Ivošević.

Na pitanje koliko je korektno da su na izbore išli da bi se riješili dijela koalicijskih partnera, a možda će im trebati da stvore većinu, Ivošević kaže kako to smatra “vrlo korektnim”.

“Kada nešto ne funkcionira nećemo po nekakvim konobama na janjetini dogovarati većine. Nećemo to raditi na način da DORH ili USKOK istražuje kako je sklopljenja većina. Vraćamo povjerenje biračima i oni će reći čiji je rad bio dobar, a čiji nije”, zaključio je Ivošević i poručio da će sastaviti novo gradsko vijeće.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više