Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Iz Dumovca zadovoljni presudom silovatelju pasa. ‘Sada će konačno moći biti udomljeni’

Bivši člana Vijeća za ekumenizam Hrvatske biskupske konferencije Ivor Ivanišević danas je osuđen na godinu dana u zatvoru

Nakon što je Općinski kazneni sud u Zagrebu proglasio krivim bivšeg člana Vijeća za ekumenizam Hrvatske biskupske konferencije. Ivora Ivaniševića, kojem se sudilo zbog silovanja pasa, oglasili su se iz Azila Dumovec.

“Zahvaljujući današnjoj presudi osmogodišnji rodezijski gonič Irungu Ayaba konačno će moći biti trajno udomljen. Već šest godina otkako smo ga preuzeli po nalogu policije, pas je kod privremenog udomitelja”, poručili su. Pojasnili su kako će mu privremeni udomitelj sada postati stalni.

Prisjetili su se i kako je kujica Xai Xai Kima zajedno s Irungu Ayabom otišla na privremeno udomljenje, ali je u međuvremenu uginula od karcinoma. Kažu kao su psi kada su ih preuzeli bili u jako lošem stanju te da su im oni odmah pružili svu potrebnu veterinarsku skrb i privremeni dom kako bi se što brže oporavili.

‘Nadamo se da će svatko biti odgovarajuće kažnjen’

“Pojedinačne presude ne komentiramo, no nadamo se da će svatko tko zlostavlja ili zanemaruje životinje, biti odgovarajuće kažnjen te da će te kazne doprinijeti i generalnoj prevenciji takvih kaznenih djela, tj. utjecati na građane tako da u budućnosti ne svjedočimo sličnim slučajevima”, poručuju u priopćenju iz Azila koje potpisuje Tatjana Zajec, njegova voditeljica.

Ivanišević je nepravomoćno osuđen na godinu dana zatvora i prema presudi mora platiti troškove suđenja u ukupnom iznosu od 19 tisuća kuna. Presuđeno mu je netom prije zastare, a sudilo mu se u odsutnosti jer je nedostupan hrvatskim institucijama, kao i belgijskoj policiji. Navodno živi na nekoj farmi.