Iz HDZ-a potvrdili da Povjerenstvo za Agrokor prestaje s radom

Šef Kluba HDZ-a kaže kako o tome ne treba donositi posebnu odluku

ZADNJA IZMJENA: stu. 20, 2017

Saborsko Istražno povjerenstvo za Agrokor prekinut će s radom, potvrđeno nam je danas iz HDZ-a. Iduća sjednica Povjerenstva trebala se održati u srijedu, ali predsjednik Kluba HDZ-a Branko Bačić kaže kako ne treba donositi posebnu odluku o prestanku rada Povjerenstva jer to slijedi prema Zakonu.

Naime, nakon što je danas istraga protiv Ivice Todorića i ostalih osumnjičenih u aferi Agrokor postala pravomoćna, Istražno povjerenstvo automatski prestaje s radom, kažu iz HDZ-a i pozivaju se na članak 4. Zakona o istražnim povjerenstvima.

No, drugi izvor iz HDZ-a nam je rekao kako će zastupnici te stranke o prekidu rada Povjerenstva odlučiti nakon što dobiju službenu obavijest Županijskog suda u Zagrebu, nakon čije je odluke istraga u slučaju Agrokor danas postala pravomoćna.

Miljenić i dalje protiv HDZ-a

Kratko smo se čuli s predsjednikom Povjerenstva Orsatom Miljenićem koji smatra kako Zakon o istražnom povjerenstvima uopće ne kaže ono što iz HDZ-a poručuju.

“Rješenje o istrazi obuhvaća samo mali segment onog što je Povjerenstvo dobilo u zadatak od Sabora. Osim toga, sada su i detalji iz tog rješenja javni pa znamo točno koji dio slučaja Agrokor ne može biti predmet rada Povjerenstva. Naime, Zakon kaže da se Povjerenstvo ne može baviti onim što je obuhvaćeno istragom”, ponovio nam je svoj stav Miljenić.

Podsjetio je i da je glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan nedavno potvrdio kako rad Povjerenstva ne ometa istragu što je u slučaju Agrokoru provodi Županijsko državno odvjeništvo u Zagrebu.