Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Vlada se oglasila o razrješenju šefa vojnih obavještajaca, Milanović ga pokrenuo nakon milijunskog skandala

'Jasan je stav vlade da sve počinitelje nezakonitih radnji treba sankcionirati'

14.07.2022., Zagreb - U Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti odrzava se konferencija Vecernjeg lista "Hrvatska kao dio eurozone". Intervju "1 na 1". Predsjednik Vlade RH Andrej Plenkovic Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL
FOTO: Davorin Visnjic/PIXSELL

Predsjednik Vlade Andrej Plenković nije još vidio Izvješće Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost o izvanrednom stručnom nadzoru VSOA-e jer boravi u SAD-u, priopćili su danas iz Vlade nakon što je Milanović pokrenuo postupak za razrješenje general-bojnika Ivice Kindera s dužnosti ravnatelja Vojne sigurnosno-obavještajne agencije (VSOA) zbog nezakonitog trošenja državnog novca.

“Jasan je stav vlade da sve počinitelje nezakonitih radnji treba sankcionirati. O Izvješću UVNS-a i prijedlogu predsjednika Republike očitovat će se idućeg tjedna”, dodali su iz Vlade.

Pronevjerili dva milijuna kuna

Dnevnik.hr jučer je izvijestio da je nadzorom u VSOA-e utvrđen cijeli niz prekršaja te da su vojni obavještajci, koji su boravili na različitim zadacima u vojnim misijama u Poljskoj, Libanonu i Litvi, pronevjerili najmanje dva milijuna kuna.

Obavještajci su navodno lažirali troškove, a višak novca spremali su u svoje džepove, izvijestila je jučer reporterka Nove TV Ivana Pezo Moskaljov. Riječ je o više djelatnika vojno-sigurnosne agencije, a kako je potvrđeno Dnevniku, neki više nisu na tim poslovima. S lažiranjem troškova u inozemnim misijama navodno je bio upoznat i jedan od pomoćnika ravnatelja, koji je to i tolerirao.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više