Izašao je novi Crobarometar i ni jedna stranka, zapravo, ne stoji super. Ljudima je dosta, jako raste broj neodlučnih

Pao je i neprikosnoveni HDZ, s 28,4 na 27 posto, ali i primjerice Dalija Orešković, sa 5,6 na 5,1

ZADNJA IZMJENA: ožu 25, 2019

Dnevnik Nove TV objavio je rezultate novog Crobarometra, redovitog mjesečnog istraživanja raspoloženja potencijalnih hrvatskih birača. HDZ je u ožujku na 27 posto; i dalje je uvjerljivo najbolji ali s nešto slabijim rezultatom nego prošli mjesec kad je bio na 28,4. SDP je na 14 posto, što je rast debelo unutar statističke pogreške u odnosu na veljači kad su bili na 13,7.

Živi zid je u stalnom padu od prosinca, kada se bio izjednačio s SDP-om i ovaj mjesec su na 11,8 posto, a Most je na 6, što je postotak oko kojeg se posljednjih godinu dana konstantno vrte. Start Dalije Orešković prošli se mjeseci prvi put našao u istraživanju Crobarometra i tada je imao 5,6 posto.

Blago je pala i Dalija Orešković

Ovaj put su nešto slabiji – 5,1 posto. Stranka Milana Bandića je na 4,5, HSS 3,2, HSU 2,6, Neovisni za Hrvatsku 2,2. IDS evidentno zbog Uljanika gubi potporu. Nekad su redovito bili iznad dva posto, a sad malo pomalo idu sve više prema dolje i sad su na 1,7. GLAS Anke Mrak Taritaš je na 1,5, kao i prošli mjesec.

Pametno je s 1,8 u silaznoj putanji na 1,4, a HNS, partner u Vladu je na 1,2 posto. Gotovo isto kao Reformisti Radimira Čačića i Promijenimo Hrvatsku Ivana Lovrinovića koji su na 1,1 posto. Ostale stranke osvajaju manje od 1 posto i sve zajedno, od ljevice do desnice, imaju 6,3 posto. Zanimljivo, u ovom je mjesecu porastao broj neodlučnih birača i trenutačno ih je 9,3 posto. U veljači ih je bilo 5,4 posto.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program