Izbjegnuta tragedija u Austriji; 40-ak migranata jedva je preživjelo put od Rumunjske u kamionu bez ventilacije

Signalizirali su vozaču da stane, pa ih je većina pobjegla

ZADNJA IZMJENA: ruj 16, 2020
Foto: AFP

Četrdesetak migranata naguranih u kamion bez ventilacije preživjelo je put od Rumunjske do Austrije, objavila je u srijedu austrijska policija.

Državljani Sirije, Iraka i Turske – među njima šestero djece – pobjeglo je nakon što su signalizirali vozaču da stane u gradiću Bruck an der Laitha blizu glavnoga grada Beča.

“Svjedoci prenose kako su migranti strahovali za svoje živote i da im je pozlilo zbog nedostatka kisika”, priopćila je policija, dodavši da se velik dio njih tijekom putovanja onesvijestio.

Krijumčari im naplatili između 6 i 8 tisuća eura

Policija je prošle srijede ulovila 38 ljudi nakon što su pobjegli iz vozila. Migranti su kazali kako se u Rumunjskoj sveukupno ukrcalo 43 ljudi, što znači da je dio njih uspio pobjeći austrijskim snagama sigurnosti. Pritvoren je i vozač turskog državljanstva.

Migranti su istražiteljima rekli da su raznim rutama stigli iz Turske i Rumunjske, a da su im krijumčari to naplatili između 6 i 8 tisuća eura.

Ovaj je slučaj podsjetio na kobni incident iz 2015. kad je u blizini istog gradića u napuštenom kamionu pronađeno 71 tijela migranata.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program