Izgleda da bivši šef Gradskih groblja, nakon afere s kućicama na Mirogoju, ide na novu gradsku funkciju

Patrik Šegota, tvrde 24 sata, trebao bi biti savjetnik u gradskoj tvrtki Gradska plinara-opskrba

ZADNJA IZMJENA: stu 22, 2020
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Patrik Šegota, Bandićev stranački kadar koji je nakon afere sa sumnjivom dodjelom kućica na Mirogoju podnio ostavku na mjesto šefa tvrtke Gradska groblja, uskoro bi mogao biti zbrinut na novoj funkciji, neslužbeno doznaju 24sata. Šegota bi, prema njihovim informacijama, trebao postati savjetnik Uprave Gradske plinare-opskrbe, tvrtke također u vlasništvu Grada Zagreba.

To neslužbeno za 24sata potvrđuju sugovornici iz Gradske uprave. Kako tvrde, predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban već je poslala dopis za novo radno mjesto Šegote.

Sutra bi ga, kažu, trebao potvrditi gradonačelnik Milan Bandić. Šegotu na novoj funkciji očekuje bruto plaća od 15-ak tisuća kuna, piše 24 sata.

Afera kućice na Mirogoju

O aferi s kućicama na Mirogoju u javnosti su prvi progovorili cvjećari koji tamo prodaju već godinama. Tvrdili su da je natječaj za dodjelu kućica bio namješten. Pobijedile su tvrtke za prodaju cvijeća, svijeća i suvenira: Verdura, Camelia Flor, Tulipan trgovina i Jagla, koje su unosne lokacije dobile na rok od 10 godina.

Problem je što su sve četiri tvrtke osnovane samo 10 dana prije raspisivanja natječaja i sve su ponudile istu cijenu, 3510 kuna mjesečno. Sam natječaj trajao je tek četiri radna dana, a sve četiri spomenute tvrtke ponudile su 10 kuna višu cifru od prvih konkurenata.

Njihove kućice ekspresno su postavljene, taman prije blagdana Svih svetih, a kako je pisao 24sata, kućice su naručene i prije nego što je natječaj raspisan. Uz sve to, nijedna od četiri tvrtke ne posluje na lokacijama nego su svoje poslovanje prepustile obrtu Velina design u vlasništvu Veline Oršolić, dance zvijezde koja je sredinom 90-ih imala hit: ‘Sherry, Sherry’.

Nepoznat nalaz kontrolnog ureda

Nakon afere s kućicama iz Grada nisu jasno rekli koji je razlog zbog kojeg Šegota odlazi sa svoje funkcije. 24sata neslužbeno doznaju da je gradski kontrolni ured ušao u tvrtku i našao još nepravilnosti u poslovanju Gradskih groblja.

Pisali su također kako je Bandić Šegoti ponudio da sam podnese ostavku ili će biti smijenjen, te da je Šegota izabrao ostavku, uz dogovor da ostaje na nekoj drugoj funkciji.

Zdravka Grund
Telegram autor
2068 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program