Izgleda da je policija riješila misterij nestalog Varaždinca iz ljeta 2018. Vjerojatno je ubijen

Detalje ovog slučaja policija će obznaniti danas u podne

ZADNJA IZMJENA: stu 19, 2020
Foto: PIXSELL/Nestali.hr

Policija javlja da je riješen misteriozni nestanak Dejana Petrekovića, Varaždinca kojem se svaki trag izgubio u srpnju 2018. godine.

Njegova obitelj tvrdila je tada kako Petreković nije bio depresivan, te da nije bilo razloga da samo tako nestane. Saznali su i da mu je mobitel pronađen uništen, dok mu je vozilo bilo ostavljeno kod pizzerije u mjestu Trnovec u koju nikada nije ulazio.

Sve to Petrekovićevoj obitelji ukazivalo je da se ne radi o običnom nestanku.

Veza s ukradenim oružjem

Sumnje u to su dodatno pojačane kada se pojavila informacija da je Petrekovićev automobil bio povezan s krađom oružja iz skladišta varaždinske policije koja nikada nije do kraja rasvijetljena. Oružje je ukradeno tijekom 2014. godine, što je naknadno otkriveno sasvim slučajno.

Naime, nakon što je u vozilu, koje se navodno povezivalo s Petrekovićem, pronađena određena količina oružja, vještačenjem je utvrđeno da dio potječe iz policijskog skladišta. U pitanju je bilo oružje oduzeto u akciji ‘Zbogom oružje’, no očito je ukradeno i preprodano na ilegalnom tržištu.

Je li Dejan Petreković ubijen?

U Policijskoj upravi varaždinskoj danas u podne biti će održana konferencija za medije na kojoj će biti objavljeni detalji kriminalističkog istraživanja vezanog za Petrekovićev nestanak. U najavi stoji da je nestanak posljedica kaznenog djela, iz čega se može zaključiti da je Petreković vrlo vjerojatno ubijen.

Finalizacija rasplitanja ovog slučaja počela je prije točno mjesec dana kada su u šumi u Leštakovcu kraj Varaždina pronađeni ostaci ljudskog tijela. Odmah su se pojavile informacije da bi se moglo raditi upravo o Petrekoviću, koji je bio jedna od svega tri osobe čiji su nestanci bili prijavljeni na varaždinskom području.

Na konferenciji za medije javnosti će se danas obratiti načelnik Policijske uprave varaždinske Predrag Benčić i voditeljica varaždinske krim-policije Sandra Karabegović, te voditelj Službe općeg kriminaliteta Ravnateljstva policije Ivice Kropek.

Ana Raić Knežević
Telegram autor
2134 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program