Izgleda da je Vrdoljak shvatio koliko je bedasta njegova izjava o prekvalifikaciji profesora. Ispričao se

Šef HNS-a na Facebooku je upravo objavio svoju ispriku

ZADNJA IZMJENA: lis 1, 2018
Foto: screenshot

Nakon što je njegova izjava da bi se profesori povijesti i geografije, nakon što su im ukinuli nastavu, trebali prekvalificirati u profesore informatike prilično iznervirala javnost, predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak se ispričao.

Na svom je Facebooku napisao kako se “ispričava svima koje je njegova nedavna izjava o mogućnosti prekvalifikacije profesora u projektu dualnog obrazovanja povrijedila i razljutila”.

‘Ilustracija je bila neprimjerena’

“Svi moji stavovi o obrazovanju uvijek su isticali profesore kao stup obrazovanja i zato je HNS upravo profesorima i znanstvenicima prepustio vođenje Ministarstva znanosti i obrazovanja i pratećih reformskih procesa”, poručio je Vrdoljak sada.

U nastavku svoje objave priznaje kako njegova ilustracija prekvalifikacije nije bila primjerena. “Međutim, sasvim sigurno ta izjava nije imala namjeru obezvrijediti tuđe znanje i struku, nego jasno naglasiti da svaki reformski proces traži promjenu i prilagodbu svih nas koji smo u te procese uključeni.”

Ispričavam se svima koje je moja nedavna izjava o mogućnosti prekvalifikacije profesora u projektu dualnog obrazovanja…

Objavljuje Ivan VrdoljakPonedjeljak, 1. listopada 2018.

Argumentirana rasprava

No, onda je gospodin Vrdoljak još jednom pokušao opravdati svoj bedasti istup. Piše, dakle, da ukoliko želimo prilagoditi obrazovanje potrebama tržišta rada i ako generalno želimo ići u korak s razvijenim zemljama, moramo otvarati širi dijalog i o osjetljivim pitanjima kao što su potrebe tržišta za pojedinim zanimanjima.

“Argumentirana rasprava svih uključenih u ovu temu svakako je bolje rješenje nego zatvaranje očiju pred problemima koji se neće riješiti ako se pravimo da ih nema”, poručio je šef HNS-a.

Izjava koja je razljutila javnost

Vrdoljak je, inače, na N1 televiziji u emisiji Točka na tjedan na pitanje što će se dogoditi s profesorima povijesti, kojima je ukinuta nastava, predložio da se oni prekvalificiraju u, recimo, profesore informatike.

“Vjerojatno možemo razgovarati o tome da se prekvalificiraju, mogu se prebaciti u neke predmete koji su danas deficitarni. Svi su rekli da je problem naći profesore informatike. Pedagoške predmete svi znaju”, kazao je Vrdoljak u nedjelju i ozbiljno naljutio struku, ali i javnost.

Tajana Vlašić
Telegram autor
3206 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program