Izgleda da SDP-ovci više baš neće moći po Facebooku pisati što im padne na pamet (i mislimo da je to prava šteta)

Glavni odbor donio je zaključke po pitanju društvenih mreža

ZADNJA IZMJENA: sij 28, 2017
Foto: PIXSELL

Na Glavnom odboru SDP-a danas se, među ostalim, raspravljalo i o društvenim mrežama. Budući smo već nekoliko puta imali priliku vidjeti kako SDP-ovci na Facebooku vode žustre, ali nerijetko i jako zabavne rasprave, ova točka dnevnog reda sjednice pretjerano i ne čudi.

Neki misle kako je upravo to razlog zbog kojeg SDP-u pada rejting, i da najveća oporbena stranka sada uvodi cenzuru, no predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk uvjerava kako ovdje nije riječ ni o kakvoj zabrani slobode govora.

“Ima članova koji društvene mreže koriste odgovorno, a ima i onih drugih koji si malo previše uzimaju za pravo komentirati druge članove i malo oštrije i uvredljivije govoriti i o njima, i o politici stranke. Međutim, jedno je demokracija, krajnji oblik, a u drugom smislu bi bila cenzura. I treba naći nešto što je u sredini”, kaže Bauk.

Fabijanić i Glavašević o novim pravilima

Da je Glavni odbor donio zaključke po pitanju društvenih mreža, potvrdio je i predsjednik Glavnog odbora Erik Fabijanić. “To nije apsolutno pitanje cenzure, nego pitanje pravila komuniciranja”, rekao je te dodao da je etički kodeks važan za sve javne komunikacije, pa i društvene mreže. “Ako smo političari, i ako smo odgovorni, onda mi svoje izjave moramo davati imenom i prezimenom”, kaže.

Nova pravila komuniciranja na društvenim mrežama, prokomentirao je i saborski zastupnik i član Predsjedništva stranke Bojan Glavašević. Njegov stav suprotan je ideji uvođenja pravila pisanja po društvenim mrežama. “Sloboda izražavanja i govora jedna je od stvari po kojima je SDP uvijek bio poznat i što je uvijek bilo pozitivno obilježje SDP-a koje ga je razlikovalo od drugih stranaka”, rekao je Glavašević.

Ines Lukić
Telegram autor
106 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program