Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Izgleda da SDP-ovci više baš neće moći po Facebooku pisati što im padne na pamet (i mislimo da je to prava šteta)

Glavni odbor donio je zaključke po pitanju društvenih mreža

FOTO: PIXSELL

Na Glavnom odboru SDP-a danas se, među ostalim, raspravljalo i o društvenim mrežama. Budući smo već nekoliko puta imali priliku vidjeti kako SDP-ovci na Facebooku vode žustre, ali nerijetko i jako zabavne rasprave, ova točka dnevnog reda sjednice pretjerano i ne čudi.

Neki misle kako je upravo to razlog zbog kojeg SDP-u pada rejting, i da najveća oporbena stranka sada uvodi cenzuru, no predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk uvjerava kako ovdje nije riječ ni o kakvoj zabrani slobode govora.

“Ima članova koji društvene mreže koriste odgovorno, a ima i onih drugih koji si malo previše uzimaju za pravo komentirati druge članove i malo oštrije i uvredljivije govoriti i o njima, i o politici stranke. Međutim, jedno je demokracija, krajnji oblik, a u drugom smislu bi bila cenzura. I treba naći nešto što je u sredini”, kaže Bauk.

Fabijanić i Glavašević o novim pravilima

Da je Glavni odbor donio zaključke po pitanju društvenih mreža, potvrdio je i predsjednik Glavnog odbora Erik Fabijanić. “To nije apsolutno pitanje cenzure, nego pitanje pravila komuniciranja”, rekao je te dodao da je etički kodeks važan za sve javne komunikacije, pa i društvene mreže. “Ako smo političari, i ako smo odgovorni, onda mi svoje izjave moramo davati imenom i prezimenom”, kaže.

Nova pravila komuniciranja na društvenim mrežama, prokomentirao je i saborski zastupnik i član Predsjedništva stranke Bojan Glavašević. Njegov stav suprotan je ideji uvođenja pravila pisanja po društvenim mrežama. “Sloboda izražavanja i govora jedna je od stvari po kojima je SDP uvijek bio poznat i što je uvijek bilo pozitivno obilježje SDP-a koje ga je razlikovalo od drugih stranaka”, rekao je Glavašević.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više